Gyvūnų globėjų asociacijos vyr. specialistė Lolita Grėblikienė pasakojo, kad pagauti paukštį nebuvo itin lengva užduotis.

„Vykdama maniau, kad skambinęs vyras paukštį jau turi pasigavęs, o paaiškėjo, kad teks gerokai paplušėti...“, – šypsosi specialistė.

Jūrinis erelis buvo šalia tvenkinių ir nenorėjo leistis pagaunamas. Jį teko vytis. Galiausiai paukštį pavyko sučiupti tinklu. „Tik per plauką nepaspruko... Būtų nulėkęs į vandens telkinį“, - prisimena L. Grėblikienė.

Jūrinis erelis buvo pristatytas į Kauną, kur jį apžiūrėjo specialistai – veterinarai ir ornitologai. Paukštis buvo išmatuotas, pasvertas, apžiūrėtas jo sužeistas sparnas.

Ornitologai spėja, kad tai turėtų būti apie trejų metų amžiaus patelė. Paukštis šiek tiek sulysęs – sveria apie 4 kg, o turėtų sverti kilogramu kitu daugiau.

Vis dėlto didžiausia problema – sužeistas sparnas – matyti atviras kaulas. Veterinarai teigia, kad tai – sena žaizda, greičiausiai atsiradus paukščiui trenkusis į elektros laidus ar susidūrus su kokiu nors plėšrūnu. Infekcijos sparne nepastebėta, tačiau žaizda sudėtinga, tad dar neaišku, ar pavyks paukščiui padėti – šiandien jis bus vežamas pas specialistus.