Su šeima lankėme Kalvarijų Kryžiaus kelio stotis ir nusprendėme pakeliui užsukti į Trinapolio bažnyčios kiemą. Tvora nebuvo užrakinta, tad drąsiai žengėme pro vartus.

Po 5 minučių pasirodė ponia, kuri nurodė palikti kiemą, kadangi bažnyčios teritorija, ir pati bažnyčia yra privati. Buvome labai nemaloniai nustebinti tokio „svetingumo“.

Ar gali Marijos krašte būti privačios bažnyčios, ar, tuo labiau, privati nuosavybė, kuria disponuotų kunigai, ar vienuoliai? Ir kurių lankymas būtų draudžiamas? Kuo būtent yra išskirtinė būtent Trinapolio bažnyčia?

Mes nesiveržėme nei į pačią bažnyčią, nei į vienuolyną. Tik 10 minučių norėjome atsikvėpti, ir judėti toliau.

***

Vilniaus arkivyskupijos kurija paaiškino, kad jei tik yra galimybė – ansamblis leidžiamas apžiūrėti.

„Vilniaus arkivyskupijos Trinapolio rekolekcijų namai, kurių komplekse yra ir Švč. Trejybės bažnyčia, pirmiausia skirti rekolekcijų dalyviams, kurie čia atvyksta užsiregistravę į iš anksto planuojamas rekolekcijas. Šiame komplekse taip pat yra ir veikiantis moterų vienuolynas.

Nors ansamblio teritorija yra uždara, greta vartų yra nurodytas telefono numeris, kuriuo paskambinus, jei yra galimybė, žmonės įleidžiami apžiūrėti komplekso, o jei vyksta rekolekcijos – telefonu sutariama dėl kito laiko apžiūrėjimui.

Rekolekcijos dažniausiai yra tylos laikas, taigi, žmonėms, atvykstantiems apmąstyti savo gyvenimo, savo santykio su kitais ir su Dievu, siekiama užtikrinti kuo ramesnę aplinką. Būtent dėl to, kai vyksta rekolekcijos, nėra galimybės lankytis rekolekcijų namų teritorijoje.

Daugelis rekolekcijų Trinapolyje būna skelbiamos iš anksto internete ir jose gali dalyvauti visi (žinoma – ne karantino metu). Trinapolio bažnyčioje taip pat nėra reguliariai aukojamos Mišios, joje pamaldoms renkasi tik rekolekcijų dalyviai pagal rekolekcijų programą. Ši bažnyčia neturi teritorinės parapijos ar paskirto kunigo.

Kviečiame visus, norinčius aplankyti kompleksą, ateityje apsispręsti dalyvauti rekolekcijose Trinapolyje ir pajusti ne tik ansamblio grožį, tačiau ir atnaujinti santykį su Dievu, su supančiais žmonėmis bei atkurti vidinę ramybę“, – sakė kurijos atstovė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (150)