Apžiūros metu gydytojas liepė nusirengti megztinį bei kelnes, tada liepė eiti kulnais link durų, ateiti nuo durų iki jo pasistiebus, tada – vėl ant kulnų. Po to liepė atsigulti ant nugaros, su metaliniu įrankiu badė per kojas, pėdas, pilvą ir klausė, ar jaučiu vienodą skausmą. Beje, klausimas ne visai buvo kaip klausimas – gydytojas tiesiog kažką burbėjo po nosimi ir, man nesupratus, pasipiktinęs atsakė, jog turiu pasakyti, ar jaučiu vienodą skausmą.

Baksnodamas man per pilvą, gydytojas pakėlė mano kelnaites ir pažiūrejo ten. Taip, visiškai teisingai. Tikrai nemanau, kad tai yra prideramas elgesys apžiūros metu ir kad tai buvo būtina. Tai yra prilygininama seksualiniam priekabiavimui ir neturėtų vykti tokioje aukšto lygio klinikoje.

Apskritai, toks nekompetentingas gydytojas neturėtų dirbti su žmonėmis, o ypač – moterimis. Viso vizito metu jaučiausi labai keistai, jaučiau tarsi kaltę, jog sutrukdžiau gydytojo laiką. Pavyzdžiui, paklausus klausimo gydytojas kaipmat susinervindavo, sakė, kad turiu išvis nebesportuoti ir sėdėti namie.

Šios konsultacijos kaina yra 75 eurai. Gerai bent tiek, kad draudimas man kompensavo 80 proc. ir sumokėjau tik 12,6 euro.

Grįžusi namo paskaičiau komentarus internete apie šį gydytoją ir supratau, kad buvo daug daugiau tokių moterų, kurios patyrė tą patį. Tai yra labai labai blogai. Paskui užsirašiau magnetinio rezonanso tyrimui toje pačioje klinikoje ir po jo turėčiau vėl sugrįžti pas šį gydytoją antrai konsultacijai. Tiesą sakant, net neįsivaizduoju, kaip ramiai galėsiu vaikščioti toje klinikoje, negalvodama apie šią patirtį. Apie antrą tokį patį vizitą pas šį gydytoją būtų net baisu pagalvoti.

Parašiusi atsiliepimą Medicinos centrui gavau atsiprašymą ir parašymą, kad informacija bus pasidalinta su centro vadovais. Nemanau, kad kas nors pasikeis po šio įvykio ir kad gydytojas bus atleistas, kadangi internete jau yra daugybė komentarų su panašia patirtimi, o gydytojas vis dar sėkmingai dirba. Manau, kad šį istorija turėtų būti paviešinta.

***

„Delfi“ kreipėsi į Medicinos diagnostikos ir gydymo centrą, tačiau per daugiau kaip savaitę komentaro nesulaukė. Cituojame lrytas.lt publikuotą centro komentarą apie šią istoriją:

„Įstaiga į pateiktus klausimus neatsakė ir gydytojo darbo nekomentavo, tačiau nurodė, jog į Erikos skundą buvo sureaguota, jis artimiausiomis dienomis bus nagrinėjamas įstaigos Etikos komisijos posėdyje.

„Kokybiškas ir profesionalus klientų aptarnavimas yra vienas svarbiausių mūsų darbo principų ir centre dirbantiems specialistams keliame aukštus etikos standartus. Dėl to į susidariusią situaciją reaguojame labai rimtai. Artimiausiomis dienomis bus sušauktas Etikos komisijos posėdis, kurio metu bus atidžiai analizuojamos ir vertinamos situacijos detalės bei aplinkybės ir bus priimti atitinkami sprendimai.

Iki tol galime pasiūlyti naudotis kitų šios srities klinikos specialistų paslaugomis. Nuoširdžiai apgailestaujame dėl susiklosčiusios situacijos ir sieksime užtikrinti, kad ateityje nepasikartotų“, – teigiama Medicinos diagnostikos ir gydymo centro Kokybės ir medicininio audito skyriaus vadovės Linos Kisielienės komentare.“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)