Ar yra pasauly vietos tiems, kurie kartais atrodo kitokie ir kelia mums nesuvaldomą gailestį? Gaila, kai skauda, gaila, kai liūdi, gaila, kai kankinasi, gaila, kai gaila.. O jei neskauda? Jei neliūdna ir nėra kančių?! Jei tas, kurio taip skaudžiai gailim, trokšta gyventi ir pažinti, jei tas, dėl kurio taip sopa, nė nežino ir niekada gyvenime nesužinos, kad jis „ kitoks“?! Nesikankinkim, nesigailėkim, susipažinkim ir padėkim! :)

Pikola ir Lūna  - tai dvi išdykusios mažytės sesutės.

Marmurinės  katytės buvo rastos ligotos ir sušalusios kartu su savo broliuku, kuris, deja, nešgyveno. Gydytojos  prognozės nedžiugino – mergytės liks aklutės: atsatyti viruso pažeistų akyčių nebeįmanoma.  Bet mes ir gydytoja labai gerai žinojome, kad akli gyvūnai gali turėti ilgą, laimingą visavertį gyvenimą. Buvo pradėtas gydymas.  Kačiukai  glaudėsi ten, kur ir buvo rasti – rūsy, prie laukinukės žindančios katės mamos.

Praėjo kelios savaitės ir jau matyti puikūs rezultatai – uždegimas nurimo, katytės išmoko savarankiškai valgyti, sparčiai auga, stiprėja ir pasirengusios keliauti į saugią aplinką.

Pikola – tai mažesnė, smulkaus sudėjimo sesutė. Smalsi, linksma ir energinga. Ausis ištempus, viskuo domisi, ieško nuotykių. Lūna – kiek didesnė, stambesnė katytė. Išdykusi, bet labai atsakinga – nuolat kuruoja mažąją sesytę Pikolą. Lūna turi vieną akytę – akytė nors ir neskaidri, tačiau tikrai kažkiek ja mato siluetus. Gydytojos Vaidos teigimu, tinkamai piržiūrint, katytė ateity matys geriau.

Akli gyvūnai negali gyventi lauke – jiems būtini saugūs namai. Priešingai nei žmogaus, katės pagrindiniai jutimo organai – ūsai ir ausys. Pikola ir Lūna tikrai juos turi!  Iki išsivalys akiduobės, būtina kelis kartus per dieną lašinti akeles. Katytėms padaryti kraujo tyrimai Imunodeficito virusui ir Lukozei nustatyti. Abu testai negiami. Katytės neserga nepagydomom imuninėm ligom.

Pažymėtina, kad aklučiai pukiai orientuojasi pažįstamoje aplinkoje, moka naudotis tualeto dėžute, viską be problemų susiranda, gyvena įprastą akis turinčio gyvūno gyvenimą.

Šiandien joms ieškome laikinų globėjų (iki padovanojimo) arba šeimininkų. Tai labai skubus ir neatidėliotinas prašymas. Katytėms  reikia keliauti iš to nesaugaus rūsio, kuriame drėgna, šalta ir pavojinga. Namo gyventojai, žinoma, labai nepatenkinti ir skaičiuoja minutes, kada pagaliau rūsy neliks šių dviejų mažylių.

Būsimus globėjus aprūpinsime maistu ir veterinarinėmis priemonėmis, vaistais. Reikalinga saugi, šilta pastogė. Jei reikės – parūpinsime ir narvą.

Labai laukiame norinčių susipažinti su Lūna ir Pikola. Nedvejokite, paskambinkite, pasikalbėsime, bus lengviau ir drąsiau apsispręsti. Gal viena šių mergyčių būtent Jūsų sielos draugė? :) Gal būtent ji yra tas mažas džiaugsmas, kurio taip trūko Jūsų namuose?

„Lūna, ar tiki, kad išeisime iš šių šaltų tunelių, ar tiki, kad mylės, globos ir niekam neatiduos? Ar tiki, kad tas gražus sapnas, kurį tau pasakojau, išsipildys? – Taip, Pikola,  tikiu.. Bėgam žaisti! “ 

Skambinkite, rašykite, nedvejokite. Jūsų pagalba labai reikalinga!

861558898; 868973782

info@rainiukas.lt