7 metų katinas, vardu Džasparas, „Lesės“ Vilniaus prieglaudoje jau nuo 2011 metų spalio 17 dienos. Jo istorija paprasta, kaip ir daugumos globojamų gyvūnų – šeimininkų į veterinarijos kliniką atneštas užmigdyti ir pagailėtas „Lesės“ savanorių. Juk toks kovotojas kaip Džasparas negali mirti be kovos, tad jis šiuo metu gyvena su viltim, kad vieną dieną atsiras ir jam šeimininkas ir jis galės ramiai miegoti, prisiglaudęs prie šilto savo žmogaus šono.

Džasparo katinėliu nepavadinsi, nes jis yra stambus ir tvirtas patinas, tačiau rainas švelnus kailis išduoda minkštą charakterį. Su kitais gyvūnais šeimininko jis nesiruošia dalintis, o kur pats šeimininkas gyvens – ar bute ar name – jam yra visiškai nesvarbu, svarbi tik abipusė draugystė. 

Šis katinas šiuo metu kovoja su liga, vadinama FIV (kačių imunodeficito virusas). Kačių imunodeficito virusas (FIV) panašus į žmonių imunodeficito virusą (ŽIV), juo žmonės neužsikrečia. Kiek Džasparui leis gyventi ši liga, priklauso nuo gyvenimo sąlygų. Iš pažiūros apie katino ligą net neįtartum. Jis džiaugiasi kiekviena savo gyvenimo diena, kiekvienu jam atitekusiu žmogaus dėmesio trupiniu. Daro tai, ką mes, žmonės, kartais pamirštam.

Jei Jūsų žvilgsnis užkliuvo už dičkio daugiau informacijos galite rasti „Lesės“ puslapyje, paskambinę tel. +370 605 33452, arba tiesiog užsukę ir „Lesės“ Vilniaus prieglaudą, įsikūrusią Buivydiškėse.

„Lesės“ savanorė Nira