Po apžiūros paaiškėjo, kad reikia šalinti ne tik uodegytę – katytė turi ir daugiau sveikatos bėdų. Toks vaizdas, kad ją tiesiog supjaustė arba ji ieškodama šilumos buvo pasislėpusi po mašinos kapotu, kur ir susižalojo.

Iš pradžių buvo amputuota uodega. Kai gydytojai pradėjo tvarkyti žaizdas, paaiškėjo, kad jos pakankamai senos ir jau atsirado infekcija. Baisu ir pagalvoti, kiek laiko kankinosi ši mažylė, nes ji buvo išsekusi, aplipusi blusomis.

Buvo neaišku, ar mažoji Špulka atlaikys operaciją ir kokia stipri infekcija. Tačiau mažoji kovotoja atlaikė ne tik pirmą operaciją, bet ir antrą, nes teko šalinti vieną pirštuką, kuris buvo pusiau nupjautas. Būdama tokia maža, tokia suvargusi, Špulka atlaikė labai daug. Dabar laukia ilgas gydymas. Katytei iš žaizdų buvo ištraukti drenai, kol kas viskas gyja gražiai, nors po paskutinės operacijos praėjo tik kelios dienos, bet mes labai tikimės, kad komplikacijų nebus. Katytė gerai ėda, tuštinasi, o tai jau daug.

Mažosios Špulkos vardu labai prašome prisidėti prie veterinarinių išlaidų, nes be Jūsų paramos mes tiesiog negalėtumėm padėti. Jau dabar prikapsėjo 100 eurų, o kur dar ilgas gijimas klinikoje. Sąskaitos numerį rasite „Rainiuko“ svetainėje. Paskirtyje nurodykite „Špulkai“. Ačiū!

Taip pat prašome visų vairuotojų nepatingėti ir prieš užvedant variklį, atidaryti kapotą ir įsitikinti, ar ten nuo šalčio nesiglaudžia koks kačiukas. Jums tai truks kelias akimirkas, o kažkas išliks gyvas ir nesužalotas.