Labai reikia globos ar namų išgelbėtiems mažiems katinėliams bei finansinės paramos jų gydymui. J. Kairiūkščio g. vieno namo kiemas. „Ten krūva ligotų kačių. Atvažiuokite paimti.“ „Visi supūliavusiom akim, darykit gi ką nors!“ Ir piktų skambučių sulaukėm, ir supratingų žmonių prašymų. Netrukus gavome pranešimą apie mažą kačiuką išsukta koja, nepaeinantį. Čia jau delsti negalėjome, atvykome būtent tuo metu, kai mus pasitiko 15 alkanų galvų – beveik visi pakirptomis ausytėmis (t.y. sterilizuoti ir pažymėti), keli suaugę nekirptaausiai, o keturi paaugliukai – visiškas košmaras!

Vienas rainiukas persukta, sulaužyta koja bando „bėgti“, kitas, melsvas kačiukas kraujuojančia išmušta akim kosti, springsta, trečias – juoduliukas – sudžiuvęs, tik pilvas kaip balionas (greičiausiai parazitai), ir ketvirtoji, pūkuota trispalvytė – pūliuojančiomis akimis, perkarusi.

Automobilyje jau turėjome kelis naujokus, net dėti nebuvo kur „kažko dar“, bet juk negalėjome visko taip palikti... Laimė, pavyko pagauti rainiuką su išsukta kojyte (vėliau paaiškėjo, kad tai katytė Kobrytė, apie ją naujiena jau buvo http://www.delfi.lt/pilietis/ieskaunamu/sudetinga-operacija-ir-viltis-tureti-namus-ieskome-globos-kobrytei.d?id=66243536 ).

Po kelių dienų apsilankėme vėl. Atvažiavusios radome vieną suvažinėtą suaugusį katinėlį. Prie transformatorinių susirikiavo alkanų katinėlių būrys. Vos pakvietus, prisistatė ir mažyliai. Pagavome Sidabrėlį (vėliau paaiškėjo, kad tai mergytė – Sidabrėlė) ir jos sesutę Voveraitę, kuri taip pat buvo pradėjusi sirgti, supūliavusiomis akimis. Juodąjį broliuką – Duoniuką – teko palikti. Neturėjome visiškai jokių globos pasiūlymų. Tiesa, matėme, kaip viduriuoja su krauju...

Sesės buvo parodytos gydytojams, paskirtas gydymas. Voverytei – stiprus konjunktyvitas, o Sidabrėlę, laimei, laiku pristatėmę į gydyklą: ji karščiuojanti, nusilpusi, tragiškai sloguojanti, baisiu konjunktyvitu. Norėjome toje gatvėje pastatyti šiltą namuką. Susipažinome su viena moterimi, kuri papasakojo kraupius dalykus apie šio kiemo gyventojus. Iš viso į kiemą ateina 29 katės! Nėra konkretaus žmogaus, kuris jas šertų nuolat. Yra keli norintys, bet paniškai bijantys kaimynų.

Septynios katės buvo nušautos vieno nevispročio, žiemą vargšus bandoma apipilti vandeniu, suaugę moko vaikus/anūkus svaidyti akmenis į gėlynuose esančias kates ir kačiukus. Buvome prašomi nestatyti namukų, nes piktadariai juos sulaužys, nuskriaus kates, dar labiau pyks. Kažkokia katastrofiška situacija, tikrai svyra rankos...

Būtina sterilizuoti ten esančias nesterilizuotas kates, tik kad fiziškai to nebepadarysime iki pavasario. Nėra nei gaudytojų, nei globėjų po sterilizacijos, nei transporto. Čia reikia tuo užsiimti. O mums tai yra pernelyg didelis iššūkis šiuo metu: per daug ligonių turime ir per daug skolų. Jei galite kažkaip pagelbėti, atsiliepkite! Tik bendradarbiaudami galime ką nors pakeisti. Viską išsiaiškinsime, pasitarsime. Labai reikalinga parama katyčių gydymui, skolos klinikai auga kasdien. Žinoma, žūtbūt reikia globos tiek katytėms, tiek ir vargšui juodukui Duoniukui, kuris vargsta gatvėje! Kasdien jo būklė tik blogėja, tačiau kol kas visiškai neturime, kur jį patalpinti – dirbame be patalpų, dabartiniai globėjai ir klinikų stacionarai tragiškai perpildyti...

Laikinus globėjus aprūpinsime viskuo, ko tik reikės. Katinėliai dar visai jauni, vos 3-4 mėn. Mūsų kontaktai – tel.nr. 868973782, 861558898, info@rainiukas.lt (VšĮ „Rainiukas“, Vilnius). Draugaukime ir socialiniame tinkle.