Klipsiukas iš bado valgė obuolius, bandė prieglobsčio ieškotis prie kitų šunų, o žmonės jį varydavo nuo savęs, kad tik kokių ligų neužneštų. Vaizdas iš tiesų buvo graudus. Pirmosiomis dienomis Klipsiukas tik miegojo ir valgė, valgė ir miegojo. Į žmogų žiūrėjo nepatikliai, o mes vis bandėme atspėti, koks mišrūniukas apsigyveno mūsų globoje – panašus į toiterjerą, bet kojytės per ilgos, lyg stirniuko, panašus ir levretę, bet per mažas, lyg nykštukas...

Šiandien Klipsiukas yra atsigavęs, apsilankęs klinikoje, akytės nebepūliuoja, pamažu auga ir svoris. Noriai valgo sausą maistelį su konservais. Paskiepytas, maždaug dvejų metų amžiaus, žaismingas ir juokingas mažylis, labai laukiantis žmogaus, labai norintis būti geras tam vieninteliam – šeimininkui.

Klipsiukas visada vizgina savo mažą ploną uodegėlę ir klausiamai žiūri tiesiai į akis – „ar aš geras?“, „ar aš viską teisingai darau?“. Klipsiukui žmogus yra viskas. Jam pakanka susirangyti ant kelių ir laukti to stebuklingo paglostymo. Likęs vienas mėgsta įsitaisyti guolyje, pakramsnoti žaisliuką, be reikalo netriukšmauja ir neišdykauja. Labai mėgsta lakstyti lauke, tada jau nenustovi vietoje, sunku ir fotografuojant jį pagauti. Bet drauge tai yra labai „rankinis“ šunelis, kuriam visada saugiau šeimininko glėbyje, į kurį jis taip veržiasi. Charakteris panašus į toiterjero – labai prisiriša prie vieno žmogaus, šeimininko, į nepažįstamus žmones žiūri nepatikliai, bet sudrausmintas vėl nori būti „geras“. Mielai draugauja su kitomis miniatiūrinėmis kalytėmis, ypač „jorkėmis“ (matyt, jo silpnybė).

Iš tiesų, Klipsiuko širdelė tokia maža, bet joje tiek daug meilės žmogui. Ir jis nieko neprašo ir nereikalauja atgal. Tik trupinėlio švelnumo ir dėmesio, kiek gi jam ten reikia, tokiam nykštukui...
Klipsiukas laukia savo naujųjų šeimininkų. Bus dovanojamas su kraiteliu (dubenėliai, antkakliukas, pavadėlis, keli draugės paaukoti drabužėliai (ačiū Dovilei Valančiūtei), papildai, maistelis).

Dėl Klipso skambinkite jo globėjai Indrei tel.nr. 8 604 83 244 (Vilnius)!

P.S.: nuotraukose Klipsiukas atrodo žymiai didesnis, bet iš tiesų jis nesiekia kelių, sveria vos 4 kg, yra mažytis stirniukas.