Norinčių priglausti neatsirado ir katytė po truputį prisitaikė prie gyvenimo gatvėje. Gerų žmonių pamaitinama, ji praėjo visą kiemo katinų gyvenimo mokyklą, buvo ir apdraskyta, ir apkandžiota, bet vistiek išliko guvi ir draugiška – gretinosi prie ją maitinančių, leidosi glostoma. Ji pati susirado sau naujus namus - prisiglaudė daugiabučio namo rūsio langelio nišoje, kuri buvo šiokia tokia užuovėja nuo lietaus ir vėjo.

Atėjus žiemai ant cemento patiesėm jai kailinį paklotėlį, katytė ten susirietusi tūnodavo kiauromis dienomis, jos džiaugsmingas temperamentas pamažu blėso. Negili niša menkai saugojo ir šildė, per stiprų lietų paklotėlis sušlapdavo, vėjas košė kiaurai.

Kažkam katytės pastogė vis kliuvo - paklotėlis buvo ne kartą išmestas, vieną dieną kažkas atsikirpo didžiąją jo dalį - liko tik gabaliukas. Padarėme jai naują paklotėlį, bet principingas kačių priešininkas kitą dieną išmetė ir tą. Atrodo, tai darė jauna išsilavinusi pasiturinti moteris, dviejų vaikų mama.

Sekmadienį per didžiulę audrą ir šlapdribą katytė savo nišoje šlapia ir sušalusi vėl tūnojo ant pliko cemento.

Negalėjau praeiti pro šalį. Pasiėmiau katytę ant rankų ir ryžtingai parsinešiau namo. Ji buvo išsigandusi, bet nesipriešino. Dabar jau keletą dienų katytė gyvena namuose ir elgiasi labai kultūringai – visus reikalus daro į kraiko dėžutę, nesiskundžia apetitu, naktimis sėdi tyliai ir visai netriukšmauja. Ji dar tik mokosi murkti – mat gyvendama gatvėje, matyt, neturėjo sąlygų to daryti.

Mes namuose jau turim ir šuniuką, ir katę, taigi naujosios gyventojos pasilikti visam laikui negalime. Ieškome jai naujų šeimininkų ir namų. Būtų puiku, jei katytė turėtų galimybę išeiti į lauką, prie kurio yra įpratusi.

Katytė yra tikrai labai graži, guvi, sveika, protinga ir bus Jums dėkinga draugė.

Jeigu norite ir galite katytei suteikti šiltus namus, skambinkite globėjai tel. tel. 8 688 26875 (Vilnius)