Na, lyg ir šventė širdyse – dar viena katytė rado namus. Deja, tai buvo trumpai trukęs džiaugsmas... Paskambinusi moteris kuo skubiau paprašė atvykti ir nuvežti katę į kliniką. Nuvežėme šunį į Mickūnus ir vėl į Vilnių lekiam, nors nuo Kazliškių g. iki klinikos Kalvarijų g. praktiškai reikia tik „kirsti“ turgaus teritoriją, pereiti gatvę ir tu jau ten.

Ką padarysi, kai grasina katę išmesti atgal į gatvę, nežiūri jau tada, kiek kilometrų, kiek laiko ar panašiai... Rainytę apžiūrėjusi gydytoja jokių ligos simptomų nepastebėjo, gal paprasčiausiai persivalgė į namus atsinešta katulė ir dėl to pavėmė, tačiau nerizikuojame, paliekame stebėjimui stacionare. Lyg ir sutarėme su katę radusia moterimi, kad antradienį t.y. gruodžio 30 d. katytę paimsime iš klinikos ir parvešime jai į namus. Ne... Ne... Čia buvo ne istorijos graži pabaiga, o liūdna pradžia.

Po kelių dienų sulaukiame skambučio, kad Rainytė negalės grįžti pas moterį, kuri parsinešė ją namo. Va čia prasideda minčių ir jausmų kova. Kažkieno „geras darbas“ pasibaigė – katė iš gatvės paimta, „išgelbėta“! Pliusas uždėtas, galvos nebeskauda. O ką su ja daryti toliau, kur ją saugiai patalpinti, paėmus iš klinikos, kaip visada, lieka jau tik mūsų rūpestis.. Juk neišmesi vėl į gatvę – katytė tikrai gyvenusi namuose, švari, nublusinta, kailiukas minkštas, akytės didelės. Vargais negalais radome laikiną globą.

Šiandien Rainytė jau dairosi ir tikrų namų. Katytė labai draugiška, miela, protinga, švelni. Jaunutė, kokių kelių metų amžiaus. Jei norite, susipažinti, susisiekite su mumis. Rainytė šiuo metu Vilniuje. Esant būtinybei, ieškotume transporto ir į kitus miestus. Mūsų kontaktai – tel. 8 689 73782, 8 615 58898, info@rainiukas.lt (VšĮ „Rainiukas“, Vilnius).

Prašome skambinti darbo dienomis nuo 10.00 iki 19.00 val. Savaitgaliais prašome rašyti išsamią SMS žinutę arba elektroninį laišką. Savanoris, kai tik galės, su Jumis susisieks. Dėkojame už supratingumą. Draugaukime ir socialiniame tinkle.