Pirmos pamokos pradžioje buvo uždegtos žvakutės languose.

Gimnazijos koridoriuose, susikibę rankomis gyvąja atminties grandine, mokiniai ir mokytojai apjuosė mokyklą. Susikibę rankomis visi kartu sudainavo Eurekos Masytės dainą „Laisvė“. Dainuodamas šia dainą, kiekvienas mokyklos narys galėjo apmąstyti sausio 13-sios įvykius ir savo sieloje pabudinti patriotiškumo gyslelę. Po jautrios dainos mokiniai degė žvakutės stilizuotame aukure II aukšte.

Per trečią pamoką aktų salėje vyko protmūšis „Atmintis gyva, nes liudija“ trečių gimnazijos klasių mokiniams. Mokiniai aktyviai dalyvavo protmūšyje ir rodė savo žinias apie Lietuvai įsimintinos datos, sausio 13-sios dienos įvykius. Protmūšyje dominavo klausimai apie sausio 13-sios aukas, tad jų atminimas dar ilgai gyvuos mūsų mokyklos mokinių atmintyse.

Sausio 13 d. gimnazijoje vyko netradicinės estafečių varžybos, skirtos Laisvės gynėjų dienai paminėti. Sporto salėje varžėsi penktų klasių mokinių komandos, kurias sudarė 5 mergaitės ir 5 berniukai.

Mokiniai fizines savybes ir krepšinio, futbolo meistriškumą demonstravo netradicinėse 5 estafetėse. Atkakliai kovai pasibaigus ir susumavus komandų rezultatus I vietą iškovojo 5a klasė, II vietą užėmė 5 c klasė, III vietą – 5 b klasė.

Aktyvi veikla, geranoriškos visų žaidėjų pastangos suteikė didelį džiaugsmą ir emocinį pasitenkinimą siekiant bendrų tikslų. Estafečių varžybos geriau padėjo pažinti vaikų charakterį, išryškino jų gabumus. Juk žaidžiant reikia ne tik ryžtingai įveikti kliūtį, priimti optimaliausią sprendimą siekiant žaidimo tikslų, bet ir tvardytis patyrus nesėkmę ar saikingai džiaugtis pergale, paguosti draugą, kuriam nepasisekė. Tokiu būdu penktokai mokėsi kontroliuoti savo veiksmus, ugdyti valią, veikti komandoje, o įdomi žaidimo veikla net ir pralaimėjusiems sukėlė teigiamų emocijų, nes pralaimėjusiųjų šiose varžybose nebuvo.

Visos dalyvavusios komandos buvo apdovanotos komandiniais ir asmeniniais diplomais. Varžybų čempionams įteikta pereinamoji taurė.

Liudvika Tichonova, kūno kultūros mokytoja