Šiuo renginiu yra, buvo ir bus siekiama užtikrinti liaudiškų šokių sklaidą, populiarinimą, suvienijant geriausius respublikos ir kitų šalių vaikų ir jaunimo liaudiškų šokių kolektyvus, siekiama prisidėti prie vaikų ir jaunimo pilietiškumo, patriotizmo ugdymo.

Jau dešimtą kartą vykstančiame liaudiškų šokių ir muzikos festivalyje dalyvaus: Mažeikių choreografijos mokyklos vaikų ir jaunimo liaudiškų šokių ansamblis „Kauškutis“, Utenos kultūros centro šokių ir dainų ansamblis „Vieversa“, šokių ansamblis „Palavnitsi“ iš Bulgarijos, Minsko moksleivių namų vaikų ir jaunimo liaudies šokių ansamblis „Čabarok“ iš Baltarusijos, Latvijos Bauskės vaikų ir jaunimo centro šokių kolektyvas „Memelite“.

Tarptautinį vaikų ir jaunimo šokių festivalį „Kovo 11-osios vaikai“ tradiciškai pradės ir pabaigs festivalio šeimininkai Plungės kultūros centro vaikų ir jaunimo liaudiškų šokių studija „Mažasis Suvartukas“ bei šokių ir dainų ansamblis ,,Suvartukas“. Kviečiame į šiltą, jaukią, spalvingą šokio ir muzikos šventę kovo 11 d. Plungės kultūros centre.

Švęskime Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimo dieną drauge liaudiškų šokių ir muzikos apsuptyje.