Kovoti dėl nugalėtojų vardų į uostamiestį susirinko 11 geriausių Lietuvos mokyklų. Visus varžovus įveikė ir nugalėtojais tapo Lietuvos sveikatos mokslų universiteto gimnazija, kurios garbę gynė Simonas Žukauskas ir Evita Koženevskytė.

Kauniečiai aštuntfinalyje įveikė Ignalinos atstovus, ketvirtfinalyje – finalų šeimininkus klaipėdiečius, pusfinalyje nugalėjo Prienų tenisininkus, o finale 2:1 laimėjo prieš Radviliškio Lizdeikos gimnazijos komandą.

„Mums šių metų finalai nebuvo labai sunkūs, įtemptas buvo ketvirtfinalio mačas su klaipėdiečiais, o tiek pusfinalis, tiek finalas jau nebuvo patys sunkiausi“, – sakė Lietuvos sveikatos mokslų universiteto gimnazijos mokytoja Rasa Ciegienė. – Mums padėjo nugalėti profesionalumas. Mūsų vaikinas Simonas Žukauskas žaidžia tikrai labai gerai, jis prie vyresnių, U18 kategorijoje, Lietuvoje rikiuojasi šeštas. Edita Koženevskytė taip pat žaidžia labai gerai. Nors ji jaunesnė, 2003 m. gimimo, tačiau labai perspektyvi.

Nebuvo sunku ir vaikus sudominti dalyvauti tokiose varžybose, tenisas įdomi sporto šaka. Tiesa, kitoms sporto šakoms būna problematiška surinkti vaikų. Mūsų vaikai yra motyvuoti, jie priklauso įvairiems klubams, tačiau randa laiko ir noriai padeda ir savo mokyklai. Kai paprašai padėti, niekada neatsisako.

Manau, kad tokios mokyklų žaidynės yra labai reikalingos. Vaikai džiaugiasi savo pasiekimais, užplūsta emocijos, mes visus mokykloje pagerbiame“.

Antrą vietą iškovojo Radviliškio Lizdeikos gimnazijos rinktinė – Ugnė Budrytė ir Tomas Vyšniauskas, komandai vadovavo Saulius Andrušaitis.

Trečioje vietoje liko Kėdainių „Ryto“ progimnazijos komanda: Viktorija Banaitytė, Valdas Kupčinskas ir komandos vadovas Algis Šelekas. Kėdainiškiai kovoje dėl bronzos medalių įveikė Prienų miesto tenisininkus.

Komandos buvo apdovanotos Lietuvos mokinių neformaliojo švietimo centro prizais.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją