Šuolininkė į aukštį Airinė Palšytė ir tinklininkė Monika Povilaitytė sutaria – dalyvavimas tokiame dideliame renginyje kėlė džiaugsmą, pasididžiavimą bei tapo puikia motyvacija toliau kryptingai siekti karjeros aukštumų.

A. Palšytė: patirti įspūdžiai atmintyje įstrigo iki šiol

Šuolininkė į aukštį Airinė Palšytė – viena talentingiausių jaunosios kartos lietuvių sportininkių, neseniai Vokietijoje vykusiose varžybose įveikusi 198 cm aukštį ir pasiekusi Lietuvos rekordą. A. Palšytė dalyvavo 2007 m. Lietuvos mokinių olimpinio festivalio lengvosios atletikos varžybose, atstovaudama Vilniaus „Žemynos“ gimnazijai šuolio į aukštį rungtyje. Varžybose ji užėmė pirmąją vietą.

Nors A. Palšytė Lietuvos mokinių olimpiniame festivalyje dalyvavo prieš aštuonerius metus, pagalvojus apie šias varžybas jos viduje iki šiol sukyla daug teigiamų emocijų.

„Prisiminus šias varžybas dabar atsiranda patys geriausi jausmai, itin stiprias emocijas jaučiau ir tada. Pirmiausia – džiaugsmą ir garbę dėl to, kad atstovavau savo miestui visos Lietuvos mokyklų žaidynėse. Taip pat prisimenu bendruomeniškumo jausmą, atsirandantį palaikant pažįstamus sportininkus. Atmintyje įstrigo ir malonus priešstartinis jaudulys, norint kuo geriau pasirodyti. Visos šios emocijos kartu išties įkvėpė“, – sako A. Palšytė.

Pasak sportininkės, vaikams varžybos atneša įvairią naudą. Visų pirma, jos supažindina su fizinio aktyvumo nauda, be to, sukelia daug malonių emocijų, nes vaikai jaučia garbę atstovauti savo mokyklai ir miestui, susipažįsta su mokiniais iš kitų mokyklų ir išplečia savo draugų ratą.

„Žaidynių metu mokiniai susipažįsta su įvairiomis sporto šakomis, smalsumo vedini dažnai išbando bent kelias iš jų. Tai leidžia jiems atsirinkti, kas labiausiai patinka, ir galbūt net apsispręsti lankyti sužavėjusios sporto šakos užsiėmimus“, – teigia A. Palšytė.

Sportininkė priduria pati mokyklos metais lankiusi ne vienos sporto šakos būrelį, tarp jų ir krepšinio, kuris iki šiol išliko sportininkės pomėgiu. Tačiau išbandžiusi įvairias sporto šakas A. Palšytė pasirinko šuolį į aukštį: jai patiko, kad tai yra individuali sporto šaka, be to, jai puikiai sekėsi nuo pirmųjų bandymų.

„Linkiu ir žaidynių dalyviams nebijoti išbandyti save įvairiose rungtyse: tai padės geriau atsirinkti, kas patinka. Taip pat linkiu begalinės sėkmės ir užsispyrimo. Būna, nutinka taip, kad treniruojiesi, visapusiškai ruošiesi, padarai viską, ką maksimaliai gali, bet svarbiausią dieną tiesiog nepasiseka. Tačiau tokioje situacijoje svarbu nepasiduoti ir siekti užsibrėžtų tikslų“, – sako sportininkė.

Airinė Palšytė

M. Povilaitytė: dalyvavimas tokiose varžybose – didelė motyvacija

Tinklininkė, Europos jaunimo paplūdimio tinklinio čempionato čempionė bei pasaulio jaunimo paplūdimio tinklinio čempionato vicečempionė Monika Povilaitytė Lietuvos mokinių olimpiniame festivalyje Kelmės rajono Tytuvėnų gimnazijai atstovavo ne kartą. Šiose varžybose ji yra ir triumfavusi. Sportininkės teigimu, pirmoji pergalė jai įstrigo ilgam.

„Atsimenu, kad pirmos varžybos vyko Vilniuje ir laimėjome pirmą vietą, tai buvo nuostabus jausmas. Apdovanojimai vyko Vingio parke, susirinko daug žmonių, buvo daug žiniasklaidos. Mums, dar mažoms, tai paliko įspūdį visam gyvenimui“, – prisiminimais dalijasi M. Povilaitytė.

Pasak sportininkės, su daugeliu varžovių, kurias sutikdavo mokinių olimpiniame festivalyje, dabar ji susiduria jau suaugusiųjų varžybose. Tačiau nors varžybų metu ir konkuruojama, už sporto salės ribų dar vaikystėje festivalio metu užmegzti draugiški santykiai išlieka iki šiol. M. Povilaitytė pažymi: vaikų visapusiškam tobulėjimui visą Lietuvą apimantis renginys yra labai naudingas.

„Man yra tekę treniruoti vaikus ir matau, kaip juos įkvepia galimybė atstovauti savo mokyklai ar miestui tokiose varžybose. Jau vien pats dalyvavimas yra didelė motyvacija, o jei dar pavyksta užimti aukštą vietą, tuomet apskritai pasikrauni energijos, norisi toliau lipti karjeros laiptais, kovoti, eiti į treniruotes, atiduoti save visą. Motyvuoja galimybė susipažinti su mokiniais iš kitų miestų, nauji draugai. Todėl džiugu, kad toks renginys vyksta ir atsinaujina, tai atneš naudos visai visuomenei“, – sako tinklininkė. 

Atsinaujinusių Lietuvos mokyklų žaidynių žiemos finalinis etapas įvyks vasario 14 d., Druskininkuose, didžiausios Lietuvoje žiemos sporto ir pramogų šventės – „LTeam“ žiemos olimpinio festivalio – metu. Į jį pateks apie 400 mokinių iš visos Lietuvos. Stebėti ir palaikyti jaunuosius sportininkus susirinks daugybė sirgalių.

Monika Povilaitytė
Monika Povilaitytė su komandos draugais
Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją