Visas pasaulis švenčia frankofonijos dieną kovo 20-ąją. Būtent šią dieną buvo įkurta Tarptautinė frankofonijos organizacija. Tai puiki galimybė prancūzakalbiams ir prancūzų kultūros mylėtojams susitikti įvairiuose renginiuose.

Kovo 23 d.  mūsų mokykloje vyko renginys, skirtas frankofonijos dienai.  Jame dalyvavo visi prancūzų kalbos ir kultūros mylėtojai bei ketvirtų klasių mokiniai. Renginį vedė mokyklos EMILE klasės mokiniai.

Su frankofonijos diena visus pasveikino mokyklos direktoriaus pavaduotoja ugdymui L. Stancelienė, stažuotoja iš Prancūzijos C. Garnero, prancūzų k.mokytoja N. Stankevičienė. Koncertavo popchoras „Lašelis“, vadovaujamas L. Portnych, EMILE klasės mergaičių vokalinis ansamblis, vadovaujamas D. Krogertės. Skambėjo M. Chedid „La Seine“, „Un monde extra“.

Penktų klasių mokiniai parodė, ko išmoko per vienerius metus. Dar pernai jie abejojo, ar verta mokytis prancūzų kalbos, o kovo 23 d.  jie jau koncertavo: deklamavo eilėraščius, dainavo „Bonjour, bonjour“ ir „Alouette“.

Ketvirtų klasių mokiniai pažiūrėjo filmą apie Prancūziją, atsakinėjo į mokytojos užduodamus klausimus ir laimėjo bukletus. Tikriausiai ne vienas iš jų pasirinks mokytis prancūzų kalbos.

Klaipėdos I. Simonaitytės bibliotekos konferencijų salėje vyko miesto mokyklų renginys, skirtas frankofonijos dienai vyko kovo 26 d. Į prancūziškomis vėliavėlėmis ir mokinių darytais plakatais papuoštą salę rinkosi jaunieji frankofonai iš  Martyno Mažvydo ir „Smeltės“ progimnazijų, „Saulėtekio“ pagr. mokyklos, „Aukuro“, „Ąžuolyno“,  „Varpo“, „Vėtrungės“ ir „Žemynos“ gimnazijų.

Susirinkusius pasveikino Klaipėdos m. savivaldybės švietimo sk. vyr. specialistė A. Dragašienė, M. Mažvydo progimnazijos dir. pav. L. Stancelienė, miesto prancūzų k. mokytojų metodinio būrelio pirmininkė N. Stankevičienė, stažuotoja iš Prancūzijos C. Garnero.

Kiekviena mokykla paruošė nedidelę programėlę. Dainininkai iš M. Mažvydo, „Smeltės“ ir „Aukuro“ mokyklų pristatė dainas, su kuriomis vyks į respublikinį prancūziškos dainos festivalį. Skambėjo „Voyage“, „Je ne veux pas travailler“, „Un monde extra“, „La Seine“. Gimnazistai iš „Ąžuolyno“, „Varpo“ ir „Vėtrungės“ suvaidino mini inscenizacijas, o mokiniai iš „Žemynos“ ir „Smeltės“ paskaitė eilėraštukus. Šventę užbaigė stažuotoja C. Garnero su draugais. Jie atliko prancūziškų dainų popuri.

Renginį stebėjo ne tik mokyklų mokiniai ir mokytojai, bet ir tėveliai, bibliotekos skaitytojai ir darbuotojai. Atsisveikinome iki kitų susitikimų.