Projekto tikslas – per sportą ugdyti sveiką, atsakingą ir pilietišką jauną žmogų.

DELFI portale sukurtoje platformoje kiekviena mokykla turės savo profilį. Jame bus skelbiami ne tik komandų sporto rezultatai. Kiekvienai mokyklai bus suteikta proga pranešti svarbiausias žinias, kurti savo įvaizdį viešojoje erdvėje, sukurti virtualų mokyklos sienlaikraštį. Portale bus matomas mokyklos logotipas ir visa pagrindinė infomacija.

Mokytojai ir mokiniai turės prieigą prie virtualaus mokyklos profilio ir juo naudodamiesi galės publikuoti naujienas.

„Projektas „Lietuvos mokyklų žaidynės“ yra ne tik unikali proga mokykloms pranešti apie save ar peržiūrėti svarbiausius sporto žaidynių rezultatus. Pirmą kartą užsibrėžėme tikslą sujungti visas Lietuvos mokyklas po viena internetine platforma DELFI portale. Žvelgiame į šį projektą kaip į galimybę ugdyti pilietišką jaunimą, gebantį reikšti mintis, išsakyti savo poziciją, atsakingai diskutuoti viešoje erdvėje“, – sakė DELFI direktorius Vytautas Benokraitis.

„Suvienydami jėgas galime ypač sėkmingai ugdyti jaunąją kartą ir pasiekti geriausių rezultatų. „Lietuvos mokyklų žaidynės“ skatins sporto masiškumą ir olimpinių idėjų sklaidą, kadangi įtrauks ne tik moksleivius, bet ir mokyklų bendruomenes, tėvus bei visą visuomenę“, – sako Lietuvos tautinio olimpinio komiteto prezidentė Daina Gudzinevičiūtė.

Naujame portale bus naujienų ne tik apie sportą, bet ir apie kitus jaunimui, jų tėvams ir mokytojams rūpimus klausimus. Kiekvienas galės siūlyti aktualias temas, pateikti savo nuomonę siūloma tema, parengti straipsnius, siųsti nuotraukas ir filmuotą medžiagą.

Pasak Lietuvos olimpinio fondo direktoriaus Vitalijaus Vasiliausko, projektui keliamos užduotys apima jaunimo ugdymą visomis prasmėmis.

„Lietuvos mokyklų žaidynės“ nauja ir jaunimui patrauklia forma padės skatinti vaikų fizinį aktyvumą bei sveiką gyvenseną, taip pat ugdys sąmoningumą ir skleis tokias olimpinio judėjimo vertybes kaip kilnumas, pilietiškumas, pagarba. Bendradarbiaudami su DELFI sieksime užtikrinti, kad jubiliejinės žaidynės įtrauktų kaip niekada daug mokinių ir paskatintų juos tiesiogiai susipažinti su olimpiniu judėjimu“, – teigė V. Vasiliauskas.

Kiekvienoje mokykloje yra aktyvių, rašyti mėgstančių žmonių, taip pat kiekvienoje mokykloje yra ryškių asmenybių, vyksta daug įdomių dalykų, renginių, kiekviena mokykla turi savo tradicijų, džiaugsmų ir problemų. Visu tuo kviečiame dalintis naujame mokykloms skirtame portale.

Šiuo metu DELFI grupei priklauso skaitomiausias naujienų portalas DELFI, skelbimų puslapis Alio.lt, ekologijos, aplinkos ir gamtos naujienų tinklalapis Grynas.lt, žvaigždžių gyvenimą iš arti stebintis Klubas.lt, įkvėpimo šaltinis Moteris.lt, taip pat sveikos, gražios, skanios, karštos ir linksmos 5braskes.lt, jaunas, žavus ir veiklus Cosmopolitan.lt ir merginų portalas Panele.lt, portalas Tavovaikas.lt skirtas visiems planuojantiems, besilaukiantiems ir vaikus auginantiems tėvams, jaukaus būsto idėjų svetainė Manonamai.lt. DELFI tinklalapių grupės partneriai: pramogų laisvalaikio portalas mieste.lt ir portalas žvejams Kablys.lt.

DELFI nuo 2007 m. priklauso Estijos žiniasklaidos grupei „Ekspress Group“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)