Tokiomis žiniomis penktadienį prasidėjo LFF Vykdomojo komiteto posėdis, kuriame turėjo būti priimti galutiniai sprendimai dėl A ir I lygų šio sezono varžybų organizavimo.

Kauniečiai teigia, kad jų spredimą lėmė užkulisiniai žaidimai ir FBK „Kaunas“ nenorėjo taikytis su Lietuvos futbole vykstančiais įvykiais.

„Mes sukvietėmė jus pranešti, kad FBK „Kaunas“, daugkartinis Lietuvos čempionas, daro demaršą ir pereina į I lygą. Mes žaisime pirmoje lygoje ir planuojame būti pirmi. Mes tikimės, kad laimėsime LFF taurę ir į Kauną atvažiuos Europos komanda“, - sakė G. Ugianskis.

Pasak FBK „Kauno“ vadovo, tokį sprendimą lėmė negarbingas Lietuvos futbolo federacijos (LFF) atstovų elgesys.

„Mes turime savus motyvus. Mes manome, kad kai kurie įvykiai sezono metu neatitiko sportinių principų. Mes norime LFF parodyti, kad nesutinkame su jų pozicija. (...). Tai brendo ne vienerius metus, bet mes turėjome patikinimus, kad viskas vyks garbingai, tačiau po vienerių rungtynių, kurių rezultatą mes užprotestavome, mūsų kantrybė baigėsi“, - tikino G. Ugianskis.

„Kauno“ vadovas užtikrino, kad Kaunas pasitraukia ne dėl finansinių klubo sunkumų.

„Mes neturime jokių mokestinių problemų ir tai įrodo mūsų A lygos licencija“, - spaudos konferencijoje tikino G. Ugianskis.

LFF Vykdomojo komiteto posėdyje Kaune paaiškėjo, kad A lygą palikti nusprendė dar bent viena komanda. „Atlanto“ vadovai įteikė LFF prašymą trauktis iš A lygos.

Tuo metu „Vėtros“ vadovas Romas Stašauskas DELFI teigė, kad vilniečių delegacija į posėdį atvyko parengusi dokumentus su prašymu ir juos pervesti į I lygą. „Tačiau tikimės susėsti su kolegomis ir kartu aptarti situaciją. Sprendimas paaiškės po posėdžio“, - sakė R. Stašauskas.

Komandų vadovai ir LFF atstovai po ilgų diskusijų penktadienį galutinio sprendimo dėl lygų likimo nepriėmė ir sutarė dar kartą susitikti po savaitės, kovo 27-ąją. Sutarta tik dėl vieno punkto - A lygos čempionatą organizuos LFF, kuri iki kito penktadienio pateiks naują lygos modelį.

LFF prezidentas Liutauras Varanavičius DELFI sakė, kad naujas lygos modelis bus siūlomas 8 komandų pagrindu, suteikiant galimybę A lygoje žaisti norintiems I lygos klubams.

„Surinkti 8 komandas problemų nebus, nes jau dabar yra norinčiųjų dalyvauti iš I lygos. „Kaunas“ su „Atlantu“ pasikarščiavo ir galbūt dar žais aukščiausiame čempionate“, - kalbėjo L. Varanavičius.

A lygoje gali atsidurti ir I čempionato licenciją gavęs merdintis Vilniaus „Žalgiris“. DELFI žiniomis, pagaliau atsirado investuotojas, kuris pasirengęs perpirkti legendinę sostinės komandą su visomis jos skolomis. Neoficialiai teigiama, kad klubą įsigyti nusprendė vienas Lietuvoje veikiančių bankų.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją