Buvusi metropolija mat nenori, kad rastųsi demokratinė, laisva, nepriklausoma Ukraina. Kitaip tarus – europietiška. Ne! Tai kokios nori – rusiškos? Čia irgi ne visai paprasta.

Ukraina ir V. Janukovyčiaus Ukraina – du skirtingi dalykai. Taip pat Rusija ir V. Putino Rusija. Vokietija ir Hitlerio Vokietija, kad būtų aiškiau. Rusija norėtų Janukovyčiaus Ukrainos, todėl nūnai pyksta, siunta, keršija, kad anas projektas žlugo. Negeras tautos atgimimo pavyzdys normaliems rusams. Bet pirmiausia patys ukrainiečiai turės širdyse ir protuose atmesti komunistinę, holodomorus pateisinančią ir korupcinę janukovyčių dvasią. Teišdvėsta ši dvasia, ir bus Ukraina tikra, ukrainietiška ir europietiška.

Laisvės – nuo Rusijos, nuo Putino Rusijos – trokštančius ukrainiečius pravardžiuoja banderovcais. Kas taip vadina ir pravardžiuoja? Be abejo, holodomorovcai. Berkutovcai, palikę šimto dangiškųjų kankinių paminklą. Matyt, ir keleivinių lėktuvų šaudytojai. Neatsiprašę, o neigiantys. Taip galima neigti viską, net stalinizmo siaubus.

Neigiama, atmetama ir Ukrainos teisė būti ukrainietiška ir europietiška. Tik tuo atveju, jeigu Šeimininkas leis! O ar 2015-aisiais jau leis? Veikiau tikisi ligi tol sutriuškinti per išorę ir vidų. Neleiskite kremlinės išorės į vidų, broliai ukrainiečiai. Neįsileiskite Putino į Maidaną, gal taip.

Kai dabar dumia akis – matai, ir Janukovyčius norėjo tempti iki 2015-ųjų, - tai klastoja esminius dalykus.

Kremlius norėjo ligi 2015 užsitikrinti Janukovyčiaus ir berkutų Ukrainą, kad pati laisvė suzmektų ir supūtų.

Ukrainiečiai nutarė kitaip: neleisim žudyti ir kvailinti!

Tada šefas pavogė šimtus milijardų ir pabėgo pas savo tikrąjį šefą, dalijasi tuos grašius. Reikia, kad negrįžtų nei 2015-aisiais, nei 2025-aisiais. Niekada nebūsim žudiko broliais, sako ukrainiečiai. Bet ir jūs, broliai rusai, atsikratykit žudikų, siundančių kaimynus karo šunimis.

Tą prieš 25 metus jau skelbė ir siūlė Lietuvos Sąjūdis. O šiandieną sveikiname sesę Ukrainą už kurios asocijuotą narystę balsuoja Europos Parlamentas. Šeimoje ji jau pusseserė, ne pašalinė.

Senasis šeimininkas (buvęs?) nebegali neleisti, bet vis tiek toliau keršija. Ketina įtaisyti Ukrainai nesustabdomą, ilgalaikį, mirtiną nukraujavimą. Ką į tai pusbroliai? Jie rezervininką rezervavo sau penkiolikai mėnesių laikotarpiui, iš kurio šmėkšo trečiojo derybininko šešėlis su peiliu rankoje.