Pretekstas veržtis per Ukrainos sieną – tai akivaizdu. Sunkvežimiai kariški, tik perdažyti, ir atvira karinė palyda kitokiu transportu, - visos prielaidos dar vienam karo klastojimui, akių dūmimui „humanitarine pagalba“ ir provokacijai, kad baisūs ukrainiečiai pultų labdarius.

Vieną labdarą ir humanitarinę pagalbą pasaulis jau pamatė, ji buvo suteikta Malaizijai. O jeigu iš tiesų turėjo būti numuštas „Aeroflotas“ (prisiminkim Bražuolę ir Rusijos keleivinį traukinį, kuris būtų davęs puikų pretekstą intervencijai), tai čia vėl priemonės iš tradicinio gyvenamųjų namų sprogdinimo, Dubrovkos ir Beslano arsenalo.

Beje, ir daugiabučiai (įskaitant garsųjį Riazanėje, kur FSB pagautas už rankos) tada parinkti tokie, kur negyveno nė vienas viršininkėlis.

Gali būti, kad dabartinis taip išreklamuotas konvojus yra siunčiamas sunaikinti. Įvykdys kokia nors GRU ar FSB brigada, o kalta ir negailestingai nubausta taps Ukraina.

Literatūra? Ką gali žinoti. Jaunystėje skaičiau Bruno Traveno romaną „Mirusiųjų laivas“. Tai apie realią praktiką, kai senas ir sukiužęs laivas brangiai apdraudžiamas, prisamdomas benamių valkatų, kurių niekam negaila, ir paleidžiamas į marias, kad įtikinamai paskęstų. Net su žmonių aukomis! Firma po to atsiima riebų draudimą. Siūlau susirasti ir pasiskaityti.

Nūdieniu atveju premija būtų kitokia: pretekstas atviram karui nedelsiant, kol Vakarai dar neįsipareigojo ginti asocijuotos ES narės Ukrainos.
Ši schema dabar Ukrainoje gali būti įgyvendinama ir dalimis. Niekas nežino, ką Kremlius iš tikrųjų galvoja. O kalba dažniausiai visai kita, negu galvoja.