Taip S. Šedbaras, pats prieš tai dirbęs Konstitucinio Teismo teisėju, prisidėjo teisme sukeliant neregėto masto plagiato ir interesų konflikto skandalą. Kita vertus, kreipimąsi pasirašę Seimo nariai galimai atstovavo ne savo rinkėjų, o pensijų fondų verslo interesams ir tenkino jų norus bei lūkesčius. Ir dabar tokio politiko kandidatūra teikiama į Konstitucinio Teismo teisėjus!

TS-LKD partijos pirmininkas Gabrielius Landsbergis, vienas iš šio kreipimosi į Konstitucinį Teismą „signatarų“, bandydamas nukreipti dėmesį nuo kylančio milžiniško skandalo, ėmėsi „taisyti“ padėtį. Rugsėjo 13 d. tiesioginėje portalo delfi.lt televizijos laidoje jis apkaltino mane padarius nusikaltimą – grasinus Konstitucinio teismo teisėjams. Tokio kaltinimo jis nepagrindė jokiais konkrečiais šaltiniais ar faktais.

Dėl šio šmeižto pateikiau civilinį ieškinį, tačiau šališki teisėjai jį atmetė. Teismų sprendimai buvo priimti nepaisant akivaizdžių įrodymų, įskaitant ir buvusio Konstitucinio Teismo pirmininko Dainiaus Žalimo liudijimą, kad jokio spaudimo ar grasinimo teisėjams nebuvo. Todėl šiuo metu esu pateikęs skundą Europos Žmogaus Teisių Teismui.

Tačiau tuo, kad pasirašė ir pateikė plagiatą Konstituciniam Teismui bei sukėlė jame interesų konfliktą, S. Šedbaro dalyvavimas šioje istorijoje nesibaigė. Jau prasidėjus garbės ir orumo bylos nagrinėjimui, buvau šokiruotas dar kartą. Paaiškėjo, kad partijos pirmininką ir frakcijos vadovą G. Landsbergį byloje atstovauja Stasio Šedbaro sūnus – advokatas Tomas Šedbaras!

Kai sužinojau, negalėjau patikėti, kad tai įmanoma. Sūnus atstovauja tėvo partijos pirmininkui ir frakcijos Seime vadovui. Ir kadangi kartu su kitais konservatorių frakcijos nariais pasirašė gėdingai nuplagijuotą kreipimąsi į Konstitucinį Teismą ir sukėlė jame interesų konfliktą, pats S. Šedbaras, kad ir netiesiogiai, yra šios bylos dalyvis. Be to, buvęs Konstitucinio Teismo teisėjas, Seimo Teisės ir teisėtvarkos komiteto pirmininkas vykdo savo sūnaus kaip advokato parlamentinę kontrolę. Tai – dar vienas akivaizdus interesų konfliktas, susijęs su S. Šedbaru. Ir dabar šį žmogų ketinama skirti teisėju į Konstitucinį Teismą!

Jei S. Šedbaras taps šio teismo teisėju, tai bus dar vienas įrodymas, kad apie jokią teisinę valstybę ir teisės viršenybės principo galiojimą Lietuvoje kalbėti nebebus prasmės. Atsitokėkite, ponai konservatoriai!