Jis pasakė, kad ypač trūksta jaunų žmonių, nes dabar pagrindinis karių amžius yra daugiau kaip 40 metų. Vyresni kariai turi su amžiumi susijusių sveikatos problemų. Aleksejus teigia, kad tie, kurie išėjo nuo pat pradžių kariauti, praktiškai „baigiasi“ – žuvo, buvo sužesti, kiti neatlaikė pervargimo bei psichologinės naštos ir buvo pervesti į užnugarį.

Kol ekspertai ir politikai kalbėjo tik apie ginklus – leopardus, stingerius, F-16, dronus ir panašiai, – nepamatė esmės, kaip tas matematikos profesorius – padarė elementarią aritmetikos klaidą. Matyt, kai kas galvojo, jog lėktuvas pats skraido, kastuvas pats iškasa apkasus, tankas važiuoja be tankistų, dronas skrenda nevaldomas operatoriaus. Juk patogu taip galvoti – gal pavyks neiti į frontą, o ginklai patys savaime šaudys.

Ginklai yra esminė sąlyga kare, bet tik sąlyga. Pergalę lems eilinis karys ir vado karinė išmonė. Ukrainiečių kariai sako, kad kai kuriose pozicijose ginklų yra daugiau nei karių, jeigu reikia 10 karių, tai dažnai būna tik 3.

O okupantams rusams nepritrūks kareivių, ten fanatikai pasirengę žūti už diktatorių putiną ir rusišką imperializmą. Prezidentas Volodymyras Zelenskis nori, kad šaukiamojo amžiaus ukrainiečiai grįžtų iš užsienio, tačiau kai kurių Vakarų valstybių vadovai jau dabar sako, kad nepadės Ukrainai susigrąžinti šios kategorijos piliečių iš savo šalių – juk tai pigi darbo jėga. Ginklų duosime, piliečių – negrąžinsime. Įdomu, kas tuos ginklus valdys, jei trūks karių, gal stebuklingos burtų lazdelės?