Kodėl taip galvoju? Pagal analogiją. 1999 m. dabartinis Rusijos prezidentas putinas paskiriamas Vyriausybės vadovu. Jo populiarumo reitingas – 31 proc. Tuo metu Čečėnijos Respublika Ičkerija yra nepriklausoma nuo Rusijos valstybė ir tai rusams nepatinka, jie negali atleisti čečėnams už pralaimėjimą 1996-aisiais. Todėl Rusijos specialiosios tarnybos organizuoja daugiabučių ir kitų civilių objektų sprogdinimus Maskvoje ir kitur. Per sprogimus žūsta 307 žmonės, o nukentėjusių skaičius viršija 1700, apkaltinami čečėnai.

Premjeras putinas laimi dvigubai: 1) jo reitingas pakyla iki 84 proc. ir jis 2000 m. tampa Rusijos prezidentu jau pirmajame rinkimų ture. 2) Pasitelkdamas Rusijos specialiųjų tarnybų organizuotą terorą putinas gauna pretekstą įsiveržti į Čečėniją ir pradėti antrąjį karą.

Šiuo metu putino reitingas didelis, dėl mobilizacijos problemų nekyla, bet jų kelia tie Ukrainos politinės ir karinės vadovybės asmenys, kuriei nesutinka pasiduoti Rusijai ir pradėti „taikos“ derybų. Kad oficialiai galėtų nužudyti kai kuriuos Ukrainos valdžios ir opozicijos asmenis bei tuo pačiu tęsti ukrainiečių civilinių objektų bombardavimą, Kremliui prireikė preteksto. Šiuo tikslu ir buvo organizuotas teroro aktas prie Maskvos esančioje koncertų salėje, arba bent juo bus pasinaudota kaip dingstimi.