Į šiuos susitikimus kandidatas lekia didžiuliu greičiu, su premjero tarnybiniu automobiliu įjungtais švyturėliais, lydimas premjerui skirtais apsaugos pareigūnais, naudodamas kurą iš premjero administracinių resursų, kuris nėra įskaičiuojamas į rinkimines išlaidas.

Tai apgaulė, neteisėtas mokesčių mokėtojų pinigų švaistymas ir pasitikėjimu rinkėjais manipuliacija.

Tokiu savo elgesiu ministras pirmininkas Lietuvos piliečiams rodo pavyzdį, kaip nederėtų elgtis valdžios atstovui. Premjeras Lietuvoje turi daug daugiau galių keisti žmonių gyvenimą ir spręsti vidaus politikos problemas nei prezidentas. Tačiau ar šiandien Lietuva turi premjerą? Ar vyriausybei vadovauja kandidatas į prezidento postą?

Palikdamas nebaigtus svarbius darbus, siekdamas išvengti pelnytos kritikos už neįgyvendintus pažadus visuomenei ir atsikratydamas premjero atsakomybės, premjeras-kandidatas naudojasi valstybės lėšomis savo rinkiminei kampanijai. Žmonės visa tai pastebi ir tai atsispindi nebeaugančiuose S. Skvernelio reitinguose.

Garbingas žmogus pasielgtų kitaip. Išeitų atostogų, sėstų pats už automobilio vairo, pasivažinėtų po kaimus be už valstybės lėšas išlaikomos palydos. Gal tuomet ir išgirstų, ką iš tiesų Lietuva mato ir kaip gyvena.

Pastarosiomis dienomis paaiškėjo, kad S. Skvernelis, būdamas kelių policininku, galimai įsivėlė į bent kelias neskaidrias istorijas. Vienoje iš jų taip lieka ir neaišku, kurgi buvo S. Skvernelis – Vilniuje, kai stabdė K. Jaskelevičių, ar Trakuose, kai išrašinėjo jam baudą nepažymėta antspaudu? Pasižadėjęs savo bylą ar bylas paviešinti, šio pažado, kaip ir daugelio kitų, neįvykdė.

Vidaus reikalų ministerija irgi užėmusi stručio poziciją, argumentuodama privačios informacijos apsauga, neleidžia susipažinti su byla žurnalistams. Premjeras bando užmiršti, kad jis yra premjeras, viešas asmuo, ir kad visuomenė turi teisę susipažinti su jo biografija ir jo kaip veikla kai dirbo kelių policininku Trakuose (ir Vilniuje?)

Kad palengvinčiau premjero apsisprendimą, aš, kaip Seimo narys išsiunčiau paklausimą Vidaus reikalų ministerijai, kad atitinkamai nuasmeninus, S. Skvernelio asmeninė kelių policininko byla būtų perduota Seimui ir visuomenei.

Lieka neaišku, ar ši bei kitos galimai korupcinės veikos nebuvo nuslėptos nuo Prezidentės, kai S. Skvernelis buvo skiriamas Lietuvos policijos generaliniu komisaru. Todėl kreipiausi į STT, kad jie atsakytų į klausimą, ar S. Skvernelio patikimumo vertinime buvo atsižvelgta į prasižengimus kelių policijoje ir ar apskritai šie faktai atspindėti jo asmeninėje byloje.

Atėjo laikas sužinoti tiesą. Žmonės apklausose teisingai vertina, jog pralaimėjusiam S. Skverneliui jau nebederėtų vėl likti premjeru. Jei artėjančiuose Seimo rinkimuose R. Karbauskis planuoja nesužlugti, jam su nauju prezidentu teks ieškoti kito vyriausybės vadovo.