Norime atkreipti dėmesį, kad M. Majauskas rašydamas iškraipo informaciją, pavyzdžiui, straipsnyje minėdamas Vytauto Didžiojo universitetą teigia, kad studentas, pasirašydamas informuoto sutikimo su psichologinio konsultavimo sąlygomis formą (sutartį, pasak M. Majausko), „...turi sutikti, kad pokalbio metu surinkti duomenys gali būti naudojami moksliniais tikslais“. Būtina pabrėžti, kad jokia pokalbio metu surinkta informacija nenaudojama jokiais pašaliniais tikslais, o moksliniais tikslais gali būti panaudojami tik klausimynų rezultatai, kurie yra anoniminiai. Tai suteikia psichologams galimybes stebėti savo darbo pažangą ir panaudoti šią informaciją paslaugų gerinimui, užtikrinant pilną asmeninių duomenų apsaugą.

Vytauto Didžiojo universitetas itin daug dėmesio skiria studentų psichologinei savijautai ir gerovei. Universitete veikia Psichologijos klinika, kurios paskirtis – padėti užtikrinti psichologinę gerovę VDU akademinės bendruomenės nariams, puoselėti socialiai atsakingą universitetą. VDU Psichologijos klinikoje teikiamos nemokamos psichologo konsultacijos VDU studentams. Universitete teikiama psichologinė pagalba individualiai ir grupėse, mokoma relaksacijos, veikia elektroninė konsultavimo sistema (psichologo konsultacijoms el. laiškais). Be to, universiteto dėstytojams ir administracijos darbuotojams yra parengta bendra informacija, kurios tikslas – suteikti žinių apie tai, kaip atpažinti ir padėti tiems studentams, kuriems reikia psichologo pagalbos. Šiuo metu yra projektuojama visiškai nauja studentų psichologinės gerovės stebėsenos sistema, prieinamos savipagalbos priemonės, renkami duomenys apie konsultacijų efektyvumą.

VDU Psichologijos klinika siekia paslaugas organizuoti ir teikti itin profesionaliai, remdamasi geriausia praktika ir moksliniais įrodymais. Kasmet VDU Psichologijos klinikoje suteikiama apie 300 nemokamų psichologo konsultacijų universiteto studentams. Pagalbą gauna visi besikreipiantys, tarp jų ir užsienio studentai. Pastariesiems ji yra aktuali ir dėl kultūrinių skirtumų. Studentai yra labai patenkinti suteiktomis paslaugomis, nes 95,1 proc. užpildžiusių pasitenkinimo paslaugomis klausimyną yra labai patenkinti arba patenkinti paslaugomis, 88 proc. nurodė, kad paslaugos buvo labai naudingos arba naudingos, 100 proc. nurodė, jog šias paslaugas rekomenduotų kitiems.

Informuotas sutikimas su psichologinio konsultavimo paslaugomis, remiantis psichologo profesine etika, yra būtinas. Tokias formas turėtų turėti visos psichologinę pagalbą teikiančios įstaigos, ypač turint omenyje, kad Lietuvoje psichologo praktinė veikla nėra reglamentuota teisiškai. Tokia forma užtikrina kliento informuotumą apie paslaugas, jų sąlygas, suteikia galimybę laisvai rinktis paslaugą turint visą informaciją. VDU Psichologijos klinikos informuoto sutikimo forma parengta vadovaujantis profesine psichologo etika ir gerąja patirtimi iš užsienio universitetų psichologinių klinikų. Per eilę metų nebuvo nei vieno studento, kuris išreikštų nepasitenkinimą šia forma ar joje nurodytomis sąlygomis. Informuoto sutikimo formoje apibrėžiamos bendrosios nuostatos, kurios su klientu įvadinio susitikimo metu aptariamos, su juo kalbamasi, jei kažkurios sąlygos jam netinkamos.