Taip, saujelė stambaus kapitalo ryklių taip pat Lietuvos žmonės. Tačiau jiems absoliučiai nusispjauti į Sodros teikiamas pensijas. Jų tikslas kuo mažiau mokėti mokesčių. Jiems juokinga net pagalvoti apie kažkokios nykstamos eilės SODROS pensiją.

Matyt, komanda duota dar kartą ir Seime esantys šio kapitalo atstovai bando atidirbti, įnirtingai siūlydami atitinkamas įstatymų pataisas. Regis jau turėtų užtekti, juk šio instituto atstovų parengtas ir priimtas mažųjų bendrijų įstatymas leidžia iki minimumo sumažinti SODROS įmokas nuo gaunamų pajamų.

Nežinau, ar daugelis žino, tačiau pagal šį įstatymą Vilniaus prekyba, turėdama milijardines apyvartas, gali būti mažąja bendrija, nes gali turėti mažiau negu dešimt tikrųjų narių.

Reikia pripažinti, kad SODROS problema tikrai egzistuoja, tačiau tam, kad jaunimas suprastų, kad reikia mokėti SODROS įmokas, reikia, kad įmokų dydis atitiktų išmokų dydžius. Tada nereikės jokių įmokų lubų. Taip mes gyvename rinkos ekonomikos sąlygomis, todėl liguistas solidarumas daugumai nereikalingas.

Pašalpines išmokas reiktų atskirti nuo SODROS. Absoliuti dauguma, kuriai tikrai reiks SODROS pensijos, žinos, kad pensijos dydis priklausys nuo įmokėtos sumos. O tie veikėjai, kuriems pensijos nereikia , tegul prisideda prie valstybės, kurioje gyvena, gerbūvio. Tikrai nenuskurs. Kol kas tik žodžiais spręsdami atskirties ir skurdo problemas, valdantieji (ir atskilę buvusieji socialdemokratai ) parodys savo tikrąjį veidą, atmesdami arba priimdami panašias pataisas.