m.Parking programėlės paprastumu ir patogumu jau įsitikino keletas tūkstančių vilniečių, bene kasdien mokančių už automobilių stovėjimą šiuo būdu.

Kuriant programėlę buvo svarbu, kad ji būtų patogi. Tad dabar nebereikia sukti galvos, kiek užtruksite susitikime, banke ar poliklinikoje. Jokio permokėjimo į priekį, monetų paieškos kišenėse ar gautų baudų už tai, kad vis gi suklydote apskaičiuodami būsimą stovėjimo laiką.

Galų gale, programėle naudotis itin paprasta – pastatę automobilį tiesiog įjungiate parkavimo laikmatį ir jį sustabdote tada, kada jums reikia. Suma, apskaičiuota už automobilio stovėjimą (apvalinama kas 12 min.), bus įtraukta į jūsų mobiliojo operatoriaus paslaugų sąskaitą. Jei bijote užmiršti sustabdyti šį „skaitliuką”, galite pasirinkti saugų laiką, po kurio programėlė pati sustabdys automobilio parkavimą (antraip, automatiškai jis stabdomas dienos pabaigoje).

Be to, galite sumokėti ir už kelių automobilių stovėjimą iš karto, net jeigu jie yra skirtingose rinkliavos zonose. Mokėjimų istorija visuomet prieinama savitarnos svetainėje mano.m-transportas.lt arba vilnius.lt registruoto vartotojo asmeninėje skiltyje.

Įdomu tai, kad m.Parking programėlė dar net nestartavusi sutaupė miestui 2 mln. litų mažiausiai. Pradėjus dirbti su šiuo projektu, dvigubai sumažinome ketintų pirkti parkomatų skaičių. Prognozuojame, kad šis palankesnis gyventojams apmokėjimo už automobilių stovėjimą būdas bus ženkliai populiaresnis. Tikimasi, kad 2015 m. net 65 % įmokų bus surenkama m.Parking programėlės pagalba.

m.Parking – pirmoji programėlė iš Smart Vilnius šeimos. Šiuo metu bandome ir netrukus pristatysime likusius visą miesto transportą apimančios multimodalinės mobilios aplikacijos elementus –m.bilietą, m.taksi. Pasitelkę technologijas kuriame patogesnį, mobilesnį Vilnių.

Mobilioji aplikacija skirta išmaniesiems įrenginiams su iOS ir Android platformomis, tačiau naująja sistema gali naudotis ir kitų telefonų savininkai, siųsdami SMS žinutę numeriu 1332, žinutės langelyje įvesdami: Start, rinkliavos zonos pirmąją raidę bei automobilio numerį (siunčiant žinutę antrą ir vėlesnius kartus, jei mokama už tą patį automobilį, automobilio numerio nurodyti nereikės). Mokėjimas už automobilio stovėjimą sustabdomas, siunčiant kodą – Stop.

Kartu su programėlės kūrėjais linkime gero naudojimosi ir laukiame vilniečių, naudojančių aplikaciją, atsiliepimų.