Panašiai prieš kelis metus pamėgtoje pasivaikščiojimų ir poilsio vietoje Žirmūnuose, Neries pakrantėje ties Valakupių tiltu, ketino savo aikštyną ir bazę įrengti beisbolo klubas. Čia vėlgi tik kilus masiniams Žirmūnų gyventojų protestams šią vaizdingą vietą nuo beisbolininkų agresijos pavyko apginti ir ji liko prieinama visiems.

Pastaruoju metu vėl vyksta kažkas panašaus. Tik šį kartą golfo ir beisbolo klubus keičia regbininkai. Ir ne šiaip regbininkai, bet Vilniaus regbio akademija (taigi, lygis jau ne klubo, bet akademijos !). Ši „akademija“ jau nenori vietų, kur savo aikštynus tektų kurti nuo nulio. Regbio akademija taikosi į jau įrengtus mokyklų stadionus ir aikštynus. Juk akademija ne klubas – daugiau intelekto, daugiau ryšių ir daugiau galimybių, tik visa tai panaudojama grobti jau esamus mokyklinius stadionu.

Šių metų liepos 4 d. Vilniaus miesto savivaldybės Tarybos valdančioji dauguma lengva ranka regbininkams atidavė mokyklinį stadioną esantį Verkių g. 62. Tačiau vienas stadionas regbio akademijos netenkina, nors žinoma, jog Vilniuje jau yra du regbio stadionai. Šis jau trečias. Štai 2012 m. birželio 12 d. savivaldybės Tarybos Švietimo kultūros ir sporto komitetui jau prasidėjus posėdžiui pakišamas papildomas klausimas - dar 2012 m.sausio mėn. datuotas Vilniaus miesto savivaldybės Tarybos sprendimo „Dėl stadiono Gelvonų g. 55, Vilniuje, išnuomojimo ne konkurso būdu“ projektas. Akivaizdu, jog regbininkai dar 2011 m. jau buvo suderinę stygas su savivaldybės valdininkais „imti“ Gelvonų g. 55 esantį mokyklos stadioną. Matyt, buvo laukiama specialiai nuo sausio mėn iki birželio mėn – atostogų, sodų-daržų ir gyventojų atsipalaidavimo meto. Planas tikrai „akademiškas“. Skubos tvarka kaip papildomą klausimą prakišti pro Tarybos komitetą, po kelių dienų pateikti jį Tarybos posėdžiui ir, gyventojams nežinant, valdančiųjų balsais Gelvonų g. 55 Radvilų gimnazijos stadionas taptų jau Vilniaus regbio akademijos stadionu. Valio!

Grįžę po vasaros Gelvonų mikrorajono gyventojai, atėję rytinei mankštai į Ozo papėdėje esantį aikštyną, įsiremtų į vos už poros metrų nuo gyvenamųjų daugiabučių regbio stadioną saugančią tvorą, o pačiame stadione pamatytų Ozo draustinio fone 500 vietų tribūnas bei regbio infrastruktūros statinius. Tikrai puikus vaizdelis – gyvenimas ne Ozo papėdėje, bet aptvare!

Deja, vienu smūgiu užgrobti mokyklinį stadioną ir atkirsti gyventojus nuo Ozo gamtos draustinio kol kas nepavyko. Kilę protestai prieš regbio stadiono įrengimą po miegamųjų langais ir Ozo papėdėje privertė savivaldybės valdininkus, stumiančius stadiono nuomos regbiui projektą, susitikti su gyventojais. Pilnutėlėje Radvilų gimnazijos aktų salėje, girdėdami vienareikšmiškai pasipiktinusius žmones, valdininkai prisižadėjo Tarybos sprendimo projekto dėl Gelvonų g. 55 esančio mokyklinio stadiono nuomos Vilniaus regbio akademijai neteikti Tarybai. Deja, tai buvo tik tušti žodžiai. Šių metų liepos 11 d. šis klausimas buvo teiktas Tarybos Švietimo, kultūros ir sporto komitetui. Vienintelė paguoda – komitete nuspręsta sprendimo priėmimą atidėti rudeniui. Reiškia - paliekami atviri vartai regbininkams užgrobti tankiai gyvenamame daugiabučių rajone esantį stadioną.

Gyventojai pasiryžę neleisti regbininkams lipti jiems ant galvų. Toliau renkami protesto parašai prieš regbio stadiono įrengimą vietoje mokyklinio. Yra informuota Saugomų teritorijų tarnyba dėl grėsmės Ozo gamtos paminklui - regbio stadionas pažeistų Ozo apsauginę zoną.

Gyventojų protestų nepaisymas ir ketinimai įrengti triukšmingą regbio stadioną su žiūrovų tribūnomis bei kitais regbio stadiono įrenginiais, ir jį aptverti tvora vos už kelių metrų nuo gyvenamųjų namų yra akivaizdus nesiskaitymo su žmonėmis ir paniekinamo požiūrio į gamtos paminklus pavyzdys.
Formaliai yra demokratija,  o faktiškai – didžponiška feodalinė savivalė. Žmonės ir visuomenė laikomi baudžiauninkais, o valstybė savo dvaru.