Ačiū, Andriau, kad paties dėmesys „laikams“ ir „klikams“ taip užpylė Seimo narių akis, kad niekas net nepastebėjo (o jei pastebėjo, tai tylėjo), kad dar galiojantis Vietos savivaldos įstatymas numatė dvigubą tarybos nario darbo apmokėjimo tvarką, pagal kurią visos savivaldybės turėjo ir išlaidas veiklai kompensuoti, ir tarybos nario atlyginimą už darbą. Todėl sakymas, kad tik dabar atsiras tarybos nario apmokėjimas už darbą yra tik asiliuko pasakos, o kaip pats gerai žinai, Lietuvoje mažai kas skaito pasakas, o dar labiau – įstatymus. Todėl Seimo pirmininkė gali drąsiai muštis į krūtinę, kad „šie pakeitimai užtikrins, kad ateityje tvarka būtų aiški, skaidri ir nepaliktų jokios erdvės dalykams, kurie, deja, praeityje vyko savivaldoje.“ Mat buvo atliktas atominis „skaidrinimo“ aktas, įvestas tarybos nario atlyginimas, kuris ir taip buvo. Tiksliau, mūsų kortelininkų ir nuo benzino priklausomųjų prašymu, buvo panaikintas veiklos išlaidų kompensavimas ir pareiga rinkti „čekiukus“. Mes buvome išgirsti! Aleliuja!

Aišku, mes sutinkame, kad dabar, „Porsche“ padangos pabrangs, nes reikės pridėti prie padangos kainos dar ir gyventojų pajamų bei Sodros mokesčius, betgi ne iš savų, čiagi mokesčių mokėtojai kompensuos. Argi gaila?

Sutinkame, kad tarybose buvo keistuolių, kurie darbą dirbo ir veiklos išlaidų patirdavo, bet negi į juos dabar lygiuosimės. Jų vis tiek greičiausiai mažuma.

Laikykis ten, Tapinai, ir toliau „skaidrink“ Lietuvą. Ir nekreipk dėmesio, jei kas sakys: „norėjome geriau, o išėjo kaip visada“. Pagaliau ir mums nereikės dirbti, ir visi atlyginimą gausime vienodą, o ir tau nereikės vargti ir daugiau „čekiukus“ skaičiuoti.

Tiesa, dar yra Prezidentas, kuris gali viską sugadinti, bet greičiausiai ir jis nei pasakų, nei įstatymų neskaito.

Laikomės, laiko laukti liko nedaug.

Čekiukų skandalų herojų padėkas užrašė Artūras Zuokas.