Tačiau Klaipėdos meras Arvydas Vaitkus su visa taryba piliečių pozicijos negirdi. Mes tuo ir skiriamės nuo sostinės: jau trečią kadenciją Vilniaus valdžia nori pastatyti stadioną, bet negali, o Klaipėdos valdžia gali, tačiau nenori.

Nors žadėjo. Mes, liberalai opozicijoje, tiek ir prašome: tesėkite rinkiminius pažadus. Prieš rinkimus aiškiai girdėjome, kad poliklinika bus prioritetas. Jūrininkų sveikatos priežiūros centro naujo pastato statybos laukia daugiau kaip 30 tūkst. šios įstaigos klientų ir kitų poliklinikų lankytojai.

Jūrininkų sveikatos priežiūros centras veikia atgyvenusiose, nepatogiose bendrabučio patalpose. Tokiomis sąlygomis ne tik sunkiau užtikrinti sklandžią pirminę sveikatos priežiūrą, bet ir paprasčiausiai neoru. Poliklinikos filialo Pievų Take gatvėje būklė iš viso apverktina. Ir už tokias varganas sąlygas poliklinika Turto bankui mokės 10 tūkst. eurų per mėnesį nuomos mokestį. Tai nėra taupymas – tai neūkiškumas.

Tačiau taryba nebenori naujos poliklinikos: atseit, per brangu. Atseit, užteks paremontuoti Klaipėdos miesto polikliniką ir ten visi pacientai draugiškai tilps. Manau, tokia perspektyva reiškia, kad žmonės ateinančius kelerius metus kentės dar didesnes eiles. Bijau ir pagalvoti, kiek žmonių laukdami savo vizito pas gydytoją jo tiesiog... nebesulauks.

Architektūrinis konkursas pastatyti naują pastatą įvyko dar 2019-aisiais, tuo metu projekto kaina sudarė per 20 mln. eurų. Tai yra uostamiesčio biudžetui pakeliama suma. Maža to, yra įvairių būdų pritraukti papildomų finansų tokiam projektui. Kuo ilgiau valdantieji marinuos reikalingą projektą, tuo labiau jis brangs. Vis dėlto poliklinikos poreikį reikėtų matuoti net ne eurais, o miestiečių sveikata ir gyvenimo trukme.

Primygtinai prašau tūkstančių klaipėdiečių vardu drauge ieškoti būdų, kaip grąžinti Jūrininkų poliklinikos pastato statybas į miesto tarybos darbotvarkę ir numatyti jį 2024–2026 metų strateginiame Klaipėdos plane.

O gal valdantiesiems ne baziniai miestiečių poreikiai galvoj? Gal Klaipėda jau varžosi su Vilniumi ir Kaunu stadionais? Štai vasario 12 d. miesto savivaldybės administracija pradėjo gyventojų apklausą, kokios yra stadiono perspektyvos regione, ir jau ruošia tokio projekto studiją.

Vadinasi, poliklinikai pinigų neranda, o svajoja apie stadioną? Žinoma, sportas – tai sveikata. Tačiau nesveiki žmonės nesportuoja.

Naujoje, modernioje poliklinikoje Birutės gatvėje, kurios architektūrinį projektą miestas jau turi, galėtų užsiregistruotų beveik 3 kartus daugiau sergančiųjų negu statomame Vilniaus stadione tilps sirgalių. Tereikia sveiko noro, sveiko proto ir sveikai pamatuoto sprendimo sveikos Klaipėdos ateičiai. Žmonės nusipelno kokybiškų ir modernių gydymo paslaugų.