Oregono valstijoje gyvena kiek daugiau nei 4 milijonai amerikiečių. Valstija prie Ramiojo vandenyno dar 2016 metais savo teritorijoje legalizavo marihuaną.

Dabar, kartu su Prezidento rinkimais, Oregone vyko žmonių referendumas dėl kitų narkotikų.

Oregonas tapo pirmoji vieta pasaulyje, kur įteisinti „magiškieji grybai“, o heroino, kokaino, metamfetamino ir kitų narkotikų laikymas mažais kiekiais yra dekriminalizuotas.

56,12 procentų balsuotojų pasakė „taip“, kad visi piliečiai, sulaukę 21 metų, „magiškuosius“ grybus galėtų naudoti „asmeninio vystymosi“ tikslais.

Tik „magiškųjų“ grybų įstatyminis statusas nebus toks kaip kanapių. Psilobiciną bus leidžiama laikyti ir naudoti tik įstaigose su licenzijomis. Tai štai, kanapės ir haliucinogenai pilnai išlaisvinti.

Oregoniečiai žengė dar toliau. Tame pačiame referendume balsavo ir už taip vadinamą 110 pataisą. Ją palaikė net 62 procentai žmonių!!!

Pagal priimtą pataisą, narkotikų turėjimas perkvalifikuojamas į administracinius nusižengimus. Tas pats, kas eismo taisykles pažeistum.

Anksčiau sodindavo į kalėjimą, dabar reikės sumokėti tik 100 dolerių baudą. Mokesčiai už kanapių pardavimą ir surinktos baudos bus siunčiamos į specialų fondą, iš kurio bus finansuojamas priklausomybių gydymas, švietimo projektai. Narkotikų pardavimas ir toliau bus draudžiamas ir baudžiamas.

Laikomasi požiūrio, kad narkotikus vartojantys asmenys yra visuomenės problema, o ne teisėsaugos taikinys. Visai kitaip negu pas mus.

Tai štai, maža valstija Oregonas radikaliai keičia viso pasaulio požiūrį į tūkstančius metų žmonijoje esančius reiškinius.

Mums metas pagalvoti, kaip reikia daryti. Nes tai, kad visi vienodai baudžiami kalėjimais, yra nesąmonė. Ir tie, kurie kilogramais ir tonomis juodoje rinkoje stumdo, ir tie, kuriuos su gramu kišenėje sugauna.

Kaip Jūs galvojate?

Duokite patarimų man.