Kita vertus, nepaisant mano nusivylimo jais, kunigas Arūnas išlieka Bernardinai.lt dvasios tėvu ir Vilniaus vienuolyno (t.y. šio dienraščio steigėjo) gvardijonu. Jis vykdo dvasinius pokalbius, sako pamokslus ir daug kam gali susidaryti įspūdis, kad skelbia Dievo Žodį...

Todėl pradėjau klausyti laidos ir pasigailėjau.

Yra toks anekdotas apie žmogų, kuris skundėsi, kad jam skauda visas kūno vietas, kurias tik paliečia. Po apžiūros gydytojas pateikė diagnozę, kad jis viską liečia lūžusiu pirštu ir skauda būtent jį.

Deja, ir Nidos bei Arūno pokalbyje labai aiškiai buvo jaučiamas „lūžęs pirštas“, kuriuo bet kuri paliesta tema virsdavo melagienų orgija. Psichologo išsilavinimą turintis kunigas tikrai negali nesuprasti, ką reiškia socialinis ir emocinis ugdymas ir kuo jis svarbus. Tačiau, kai labai labai neapkenti valdžios, tiesa jau nesvarbi.

Suprantu, kad visas melas, kurį skleidžia tokios laidos, gali būti pateisintas teise išsakyti savo nuomonę. Tačiau vis vien man lieka klausimas – ar netiesos sakymas jau nebėra Dekalogo laužymas? Ar Lietuvos pranciškonams, Vilniaus arkivyskupui normalu, kai Arūno klausytojai galvoja, kad tai yra autentiška Bažnyčios pozicija?

Taip, nesu objektyvus. Kunigas Arūnas buvo tas, kuris mane priėmė kurti Bernardinai.lt ir paskui, prabėgus keliolikai metų, sakydamas, kad aš tik viską grioviau, atleido. Taip pat paskelbė didžiulį melo debesį. Žinau, kad dar yra nemažai žmonių, kuriuos tas melas paveikė (juk kunigas sako, kuris nemeluos). Deja, bet ir šiandien kunigo melas yra vienas pavojingiausių. Jei jis sako, kad Gyvenimo įgūdžių programa yra blogis, tai galbūt žino? Ne, nežino. Paradoksalu, kad vis dar turiu vilties, kad kažkur giliai yra tas Arūnas, kuris kažkada buvo Tolerancijos žmogumi, rašė tekstą, kad yra sorosologas, man pasakojo apie gailestingumo jėgą. Toks įspūdis, kad paskui atsirado antrininkas...

Suprantu, kad jau įpratome, kad Arūnas, Nida, Juraitis ar Janutienė meluoja ir nuodija žmonių protus. Tik man baisu, kai pagalvoju, kad Rusijoje tokie nuodai turi tragiškus padarinius. Taip, ten jų kiekis gerokai didesnis, tačiau, neabejoju, kad bet kuri detoksikacija yra skaudus ir sudėtingas procesas.