Mistinė istorija su dar mistiškesnėmis jos ištakomis. Taip galima pavadinti šio parlamentaro iškeltą klausimą dėl rašytojos „sapno“, tiksliau — susapnuotos istorijos apie esą garsių ir įtakingų verslininkų bei teisėsaugininkų susitikimą viename Kauno rūsių. Viena pusė aršiai puola, kita dar aršiau ginasi. Viso to priežastis – absurdu kvepiantis detektyvas, kurį išaiškinti, matyt, padės tik sapnininkas.

Korupciniai ryšiai ir objektai tegul lieka atitinkamų žinybinių tarnybų rūpesčiu, tačiau padidintas parlamentarų dėmesys ir ne visai adekvatus reagavimas į tuos skambiomis istorijomis apipintus korupcinius ryšius, remiantis abejotinos reputacijos informacija, yra mažų mažiausiai gluminantis. Stebėtina, kad teiginiai teisinėje valstybėje gali būti grindžiami tokiais „argumentais“.

Seimo narys renkamas spręsti valstybės problemas bei atstovauti savo rinkėjams garbingai, sąžiningai, jis turi vadovautis savo politinėmis pažiūromis ir vertybėmis. Tačiau keista, kai politike tapusi buvusi teisėja inspiruoja patyrusį Seimo narį P.Gylį sudarinėti juoduosius Lietuvos sąrašus ir inteligentiškai neduoti rankos „blogiečiams“, balsavusiems „už“ per neliečiamybės atėmimo balsavimą Seime.

Dar keisčiau, kai poną Razmą sukrečia meninės prozos nuogirdų kompiliacija, publikuojama ne itin objektyvioje informacijos sklaidos priemonėje.

Garsiai nuskambantys parlamentarų pasiblaškymai kelia nerimą ir verčia visuomenę abejoti atitinkamų tarnybų kompetencija. Galbūt informacijos perteklius ir savireklamos poreikis kai kuriuos žmones spraudžia į kampą, kuriame juos dažnai ištinka maRazminis šokas – įtikima tuo, kas sunkiai tikėtina. Tada jau nei mintys logiškai dėliojasi, nei kalba rišliai liejasi.

Jei taip ir toliau, greitai Seime reikės steigti Mikaldos pranašysčių tyrimo komisiją ar Tarpparlamentinę ryšių su paraleliniu pasauliu grupę, dingusiems Seimo nariams ieškoti ar pykčio protrūkiams gydyti.

Ironija yra ironija, bet kartais tikrai susidaro vaizdas, kad be sąmokslo teorijų, intrigų, mistinių įtikėjimų, aiškiaregių ir valstybės priešų nemokėtume gyventi. Teisinė valstybė yra ne vieta raganoms ir velniams išvarinėti ar sapnams aiškintis.