Ištrauka iš laidos:

„Helovyno proga pakalbėkime apie mediumą. Seimo mediumą.

Mediumas – tai darbo įpusėjimo šventė, kai gali pūslėtu delnu nusibraukt prakaitą ir pasakyt „gera pradžia pusė darbo“. Mediumas – tai ne tik dar vienas balius, įpusėjus studentavimą. Tai tarpininkas tarp žmonių ir dvasių. Pagal funkciją – tinka. Nėra Lietuvoje institucijos, kuri geriau susišnekėtų su kitu pasauliu nei Seimas.

Juk „Helou – Vynas“. Kaip sakė 19 butelių vyno pirkdami senieji „socbebrai“, gavę iš valstiečių 200 tūkstančių pinigiukų už politinį atsidavimą. Ištikymybė tai ar prostitucija – spręsti jums. Čia kaip pažiūrėsi. Tikrasis „Helouvynas“, siaubų šventė juos ištiko, kai Mėlynoji Ragana užvetavo įstatymą dėl šitų tūkstantukų ir dabar „socbebrams“ nebeaišku, kaip už vynelį susimokėti.

Egzorcizmas Seime nebūtų naujiena. Praėjusioje kadencijoje iš Seimo išgaravusi vėlė buvo tik viena. Bet kokia. Neringa Venckienė. O dar prieš tai iš parlamento buvo išprašytas irgi vienas – Linas Karalius. Na bent jau dvasiškai šitas Seimas pranašesnis už ankstesnius, nes parlamentą paliko jau keturios sielos. O eilėje dar laukia Urbšys.

Helovynas – šmaikščių kostiumų metas. Ir čia mūsų politikai problemų neturės. Gentvilas – ima arklį, šarvus ir prašau: Liūdnojo Vaizdo Riteris. Tik be Sančos Pansos, nes tas išdavė ir suformavo La Mančos visuomeninį komitetą. O šalia per vakarėlį gali būti Skardžius. Su vėjo malūno kostiumu.

Aimanuojančių vėlių kostiumai puikiai tiktų Langaičiui, Kildišienei, Basčiui ir Pūkui. Seime jau tik jų vėlės. Kadangi priežastys skirtingos – vėlių kostiumams reikėtų detalių. Greta, aišku būtų su kailinukais. Langaitis su baltomis pirštinėmis. Truputį išsimėšlinusiom, bet kriptovaliutos nesmirda. Bailiui melagiui ir laisvo elgesiui Basčiui, pagal Liepalotų ryto redaktoriaus suteiktą apibūdinimą – tinklinės pėdkelnės. Ir ilgas šleifas, vedantis iki pat Kremliaus.

Na, o Pūkui kostiumą matyt gamins Durex. Reikia tikėtis, kad nesuplyš.

Gulbės nebylės kostiumas idealiai derėtų dviems Seimo nariams – valstiečiams Laurui Stacevičiui ir Petrui Nevuliui. Nevuliui turbūt kalbėti nevulia, nes per dvejus metus pasisakė du kartus, Stacevičius – vieną kartą. Pirmosiose sesijoje Stacevičius teisinosi, kad labai daug norinčių ir jis nespėja, o po to sakė, kad vis tiek triukšmas salėje toks, kad niekas nesiklauso.

Pakalbintas dabar Seimo narys aiškino esąs gerokai aktyvesnis ir greičiausiai statistikoje įsivėlė klaida. Lakštingalos, kuri negali nečiulbėti jų kostiumas tiktų Mykolui Majauskui. 484 pasisakymai. Matosi, kad moka liežuviu dirbti Seimo narys. Tiesa, jei esi kaltinamas lindimu prie moksleivių, nežinau, kaip čia su tuo liežuviu gaunasi.

Antra vertus esmė, ne kiek kalbi, o kiek įstatymų pasiūlai. Darbštuolių iš Gyvulių ūkio – arklių Dobilo, Kamanės ir asilo Benjamino kostiumai tiktų valstiečių trio Baškienei (264 pasiūlyti teisės aktai), Karbauskiui (107) ir Širinskienei 87. Švenčiausioji trejybė, nenugalimoji troika, trys galiūnai. Ir jie trise pateikė daugiau teisės aktų nei Tvarkos ir teisingumo bei Lenkų rinkimų akcijos kartu sudėjus.

Kito gyvūno – tinginio matuojasi konservatorius Andrius Navickas ir ekskonservatorius Egidijus Vareikis, pateikę tik po 12 teisės aktų.

Trečia vertus, esmė gal ne kiek kalbi ir kiek įstatymų pasiūlai, o kaip dažnai balsuoji? Du Seimo sportininkai – auksinis Virgilijus ir gudrusis lapinas Sergejus nepraleido nė vieno posėdžio. 100 procentų lankomumas. Sportas išmoko disciplinos. Seimas kaip NBA – svarbu tik į aikštelę išbėgti ir statistiką pasigerinti.

Tokių, kurių Seimo salė ilgesingai laukia, per kadenciją sumažėjo. Varlės keliauninkės kostiumus Helovynui gali matuotis rečiau posėdžiuose, dažniau oro uoste matomi konservatoriai Kubilius, Zingeris ir Masiulis. Masiulis numeris du, tuo tarpu, dažniausiai matomas karšiantis kailį visiems susisiekimo ministerijoje. Na, o trečias Masiulis teismuose kapstosi. Lietuvos „the good the bad and the ugly“.

Ketvirta vertus, o tai kurie galėtų būti per vakarėlį Seimo vampyrai – kurie algą išsiurbia, o nelabai ką duoda – posėdžiuose nedažni svečiai, o kai ateina – nei kalba, nei daro. Gal net ir vogti normaliai nemoka. Tokie gali būti Vareikis ir Balsys.

Bet kuris save gerbiantis būrėjas ar mediumas įvertinęs Seimo mediumą, visų pirma pasiūlytų jam išsivalyti aurą. O auroje pridirbta didmeniniais kiekiais: