Visų nuostabai, Orbanas pakluso. Europa buvo per vieną maskolbernio kavos puodelį nuo sprendimų priėmimo paralyžiaus.

Taip žlugo Rusijos reicho planas užkalti Ukrainai langą į Europą. Iš orkų reicho ateinantis staugimas ir kanopų bildesys rodo, kad fuhreriui tai buvo netikėta. Saugumiečiai jam žadėjo, kad viskas nupirkta. Kaip Orbanas drįso? O kur slovakas R.Fico prašapo?

Už tą Orbano kavos puodelį fuhreris pagrasino išspardyti užpakalius savo šnipų kontorų bojarinams. Bet, nepaisant blyškios gruodžio saulės spindulio Briuselyje, Europa tebėra Vengrų turgus. Per visą karą buvo. Bus tol, kol vengrams tiks Orbanas.

Išgėręs pažeminimo kapučino Orbanas sugrįžo ir užblokavo 50 mlrd. eurų paramos paketą Ukrainai. Nors buvo pažadėjęs pritarti jam, jei ES atblokuos 10 mlrd. eurų Vengrijai. Šantažas suveikė. Vengrų turgus Europą vėl išdūrė.
Visų nuostabai, Orbanas pakluso. Europa buvo per vieną maskolbernio kavos puodelį nuo sprendimų priėmimo paralyžiaus.

Bet ES nėra tik Vengrų turgus. Austrija iki paskutinės sekundės grasino blokuoti 12-ą sankcijų Rusijai paketą. Veto atsiėmė tik po to, kai Ukraina sutiko išbraukti Rusijai milijardus į karo biudžetą nešantį „Raiffeisen bank“ iš tarptautinių karo rėmėjų sąrašo.

Austrija išsuko rankas ir Ukrainai, ir Europai. „Raiffeisen bank“ toliau dirbs kruvino Rusijos reicho naudai. Čia ir kava nebūtų padėjusi. Austrų turgaus interesas über alles.

O dar yra Slovakų turgus. Ką tik į valdžią grįžęs Fico į pagrindinę maskolbernių sceną nelipa. Slovakijos pilietinė visuomenė, priešingai nei Vengrijos, ne tokia nustekenta. Fico dar mena, kaip jam teko nešti mėsas iš valdžios po to, kai buvo nužudytas tiriamosios žurnalistikso reporteris J.Kuciakas ir jo draugė. Fico skrenda pas draugą Xi. Instrukcijų.

Ukrainos istorikai ir žurnalistai niūriai juokauja: tai – Austro-Vengrijos imperijos turgus. Geografiškai – kone pirštu į akį. Trūksta tik Čekijos. O jei visai tiksliai – dar Krokuvos, Galičo ir Transilvanijos. Bet realiai tai tas turgus Trečiojo Rusijos reicho. Fuhreriui panorėjus, rusų šnipams paliepus.

Moskovija ypatingos skubos tvarka atidarinėja agentūros konservus.

Londono meras S.Khanas atmetė Kyjivo mero V.Klyčko prašymą perduoti Ukrainos kariams pikapus, kuriuos dėl jų taršos Londonas pasmerkė sunaikinti. Ukrainiečiams fronte, kur vidutiniškai auto išgyvena tris mėnesius, būtų paspirtis. Londono meras arogantiškai atšauna, kad tai neatneštų socialinės, ekonominės ir ekologinės naudos londoniečiams.

Kodėl staiga Lenkijos vežėjai blokavo pasienio punktus su Ukraina? Vadinasi, galimas ir Lenkų turgus? Kaczynskio partijos antieuropinės nuostatos niekam nebuvo paslaptis. Pusiau klerikalinė PiS valdžia aštuonerius metus rovėsi su Europa dėl teisės viršenybės ir žmogaus teisių, dėl ko Moskovija trynė rankomis ir, turbūt nekyla abejonių, skatino konfliktą.

Londono meras S.Khanas atmetė Kyjivo mero V.Klyčko prašymą perduoti Ukrainos kariams pikapus, kuriuos dėl jų taršos Londonas pasmerkė sunaikinti. Ukrainiečiams fronte, kur vidutiniškai auto išgyvena tris mėnesius, būtų paspirtis. Londono meras arogantiškai atšauna, kad tai neatneštų socialinės, ekonominės ir ekologinės naudos londoniečiams.

De facto S.Khanas suteikė socialinę, ekonominę ir karinę naudą Rusijos reichui, kuris žudo ukrainiečius ir naikina Ukrainos gamtą bei žemę.

Rusų žvalgybos išnaudoja kiekvieną tokį atvejį siekdamos sukurti įspūdį, kad Ukrainos pasipriešinimas agresoriams be šansų, geriau tepasiduoda rusofašistų malonei. Ieško sąjungininkų, stumiančių tą patį rusų bazaro pasakojimą. Arba naudingų idiotų, kaip Khanas, kurie skaldo Vakarų frontą prieš trečiąjį Moskovijos reichą.

Artimiausias Vengrų turgaus lakmusas – apkaltos Seimo nariams Gražuliui, Žemaitaičiui ir Gapšiui. Balsuoji prieš – statai už maskolių bazarą. Vengrų turgų. Jei bent vienas iš trijų liks Seime, tai reikš, kad Lietuva žengė platų žingsnį į Vengrų turgų. Apkaltai reikia 85 balsų iš 141.

Randa. Antiukrainietiškos Konfederacijos atstovas G.Braunas Lenkijos Seime išniekino Chanukos menorą. Kad ir ką sakytų tas plumprotis, išpuolio tikslas – sukiršinti Ukrainą remiančią Lenkiją su JAV, įvaryti pleištą tarp senųjų ir naujųjų Vakarų šalių. O kas anksčiau surengė antisemitinį išpuolį Seime, tik Lietuvos? Žemaitaitis. Su tokiu pat pamušalu. Ir vargas tau, Lietuva, jei tavo Seime būtų menora.

Dori lietuviai linkę tokiais atvejais badyti pirštais kitus. Piktinasi Orbanu, trauko pečiais, kaip čia vengrai, kurių 1956-ųjų revoliuciją rusai paskandino kraujyje, gali šitaip. Bet sąžiningiau būtų klausti savęs. Pvz., ar anksčiau už Vengrų turgų ES galėjo atsirasti rusiškas Lietuvių turgus?

Dar ir kaip galėjo. Maskva su importiniais borisovais, uspaskichais, almaxais ir „senais armėnais iš Maskvos“ rusišką bazarą pradėjo nuo Lietuvos. Jei ne prezidento Pakso apkalta, Lietuvių turgus Europoje būtų atsiradęs pirmas. Paksas + Uspaskichas turėjo pervesti Lietuvą į rusišką bazarą vos įstojus į ES. Nepavyko. Per Marytės plauką. O jei visai tiksliai, tai per pilietinės mažumos pasipriešinimą.

Ar Lietuvių turgus dar gali tapti Europą žudančiu faktoriumi?

Rusiškas bazaras niekada nebuvo pasitraukęs iš Seimo. Kai tik tokie veikėjai kaip Karbauskis, Vėgėlė, Žemaitaitis, Gražulis, Tomaševskis, Malinauskas, Pinskai, dėl įžeistų ambicijų ir negebėjimo mintyti bent kiek intelektualiau su jais į tą poačią dūdą nuolat pučiantys socialdemokratai, Skvernelis ir Nausėda turės konstitucinę daugumą Seime, prezidento postą ir Konstitucinį teismą, Lietuvių turgus susijungs su Vengrų bazaru.

Tai gali įvykti greičiau nei po metų. Ypač, jei pilietinė mažuma nuleis rankas.

Seime ir šiandien pilna Vengrų bazaro. Dominuoja dauguma, kuriai spjaut ant EŽTT sprendimų ir žmogaus teisių. Pvz., Lietuva kaip ir orbaniška Vengrija bei fašistinė Rusija įstatymu draudžia nepilnamečiams teikti informaciją apie homoseksualumą. Tam pritaria dalis proeuropietiškų liberalų ir konservatorių, o prezidentas – visa širdimi.

Tai, kad Nausėda nuosekliai remia Ukrainos kovą, nėra teiginį paneigiantis argumentas. Nausėda yra toks pat tuščiagarbis oportunistas kaip Paksas. Apsupęs save tokia pat ribine publika (basakojės, antivakseriai, homofobai, padlaižūnai). Panašiai vertina žmones, dirbančius valstybei: arba esi lojalus jam, arba dink.

Naujausias pavyzdys – nutekintos prezidentui pateiktos 7 ambasadorių pavardės. Guvesniam vaikui aišku, kad viešas ambasadorių trūkumų svarstymas pakenks ir jų reputacijai, ir valstybei. Ar reikia sakyti, kad, kariaudama su Vyriausybe, sąrašą nutekino Prezidentūra?

Prezidento gizeliai ir jis pats dieną naktį žėrė priekaištus kandidatams. Toks S.Daukanto rūmų elgesys kenkia valstybei. Gal netgi panašu į išdavystę, juolab karo metu. Vardan ko? Dėl mažo berniuko tariamos didybės.

Kas statytų už proukrainietišką Nausėdos laikyseną susidarius Vengrų bazaro konstitucinei daugumai Seime?

Artimiausias Vengrų turgaus lakmusas – apkaltos Seimo nariams Gražuliui, Žemaitaičiui ir Gapšiui. Balsuoji prieš – statai už maskolių bazarą. Vengrų turgų. Jei bent vienas iš trijų liks Seime, tai reikš, kad Lietuva žengė platų žingsnį į Vengrų turgų. Apkaltai reikia 85 balsų iš 141.

Vengrų turgus Europoje kasdien gali būti vis kitas. Nė viena ES šalis nuo jo neapdrausta.

ES reikia sprendimų, kaip eliminuoti maskolišką turgų. Gavęs velnių nuo fuhrerio rezidento Orbanas kitąkart ne tik kavos – konjako neis gerti. Budės reicho sargyboje. O kai Orbano nebebus ir vengrai antrąkart sugrįš į Europą, Briuselyje bus kitas turgus. Gal ir Lietuvių turgus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (17)