Valstybės reformai – pusvalandis. Smulkmena, palyginti su Semeška kaip ašaka VRK vadovaujančios kolūkietės akyse. Bendra Kultūros komiteto pirmininko ir Druskininkų caro zadanija – über alles. Kas ta valstybė?

Mokesčių ir pensijų perversmo fonas pasako daugiau už patį svarstymą. Blaiviojo Seimo nariai per ilgų posėdžių pertraukas gėrė. Net posėdžiams pirmininkavo smagiai trūktelėję. Seimo kolūkietės slapta nuo Kultūros kolchozo pirmininko „ikiuke“ apsirūpindavo „zielionaja marka“ ir po tautiniais padalkais nešdavosi į Seimą. Drauge su piltuvėliu. Kultūringai.

Valstybės reformai skirtas pusvalandis. Smulkmena, palyginti su Semeška kaip ašaka VRK vadovaujančios kolūkietės akyse. Bendra Kultūros komiteto pirmininko ir Druskininkų caro zadanija – über alles. Kas ta valstybė?
Rimvydas Valatka

Panašu, „nauji“ ir „jauni“, kurių taip geidė tauta, neatlaiko įtampos. Net kai to darbo – viso labo mygtuką paspausti. Runkelių normos tokie nebeįveiktų. Išsigimė kolchozo specialistai?

Užguiti jie. Bijo Vilniaus ir savo pono. Bet Vilniaus bijo labiau. Pirmininkas laiko juos ant trumpo. Nepatikėjo net panegirikų naujiems mokesčiams sakyti. Pirmininkas pasitiki tik Širinskiene. Ji visada pasiryžusi. Gaji kaip niekad. Pirmininkas lieps, ir maratoną nubėgs.

Karbauskis pakartojo kolchozinės demokratijos formulę. Jei turi tik 30 mandatų Seime – demokratija ne tau. Demokratija – tik tiems, kurie turi daugumą. Kaip visuotiniame kolūkiečių susirinkime: kas už tai, kad šitas storas ponas iš rajono, kurio jūs nė nepažįstate, būtų naujasis kolchozo pirmininkas? Visi kelia rankas.

Radijo mikrofonui tokią formulę anksčiau buvo įpūtęs Seimo Pranckietis.

Karbauskis kariauja su tuo, ką geriausio ir gražiausio Lietuva turi. Su toli gražu netobula, bet vis dėlto teisine, įstatymu ir Konstitucija grįsta Lietuvos valstybe. Su demokratija kaip tokia. Žodžio, spaudos ir kitomis žmogaus laisvėmis. Su atvira visuomene.
Rimvydas Valatka

Kokia čia demokratija? Miesčionio klausimas. Kaimietis prisimins: tarybiniame ūkyje nei visuotinių susirinkimų, nei balsavimų nebuvo. Ir tik 50 arų, o kolchoze – net 60. Dar neaišku, kad kolchozo santvarka – geriausia?

Kolchozinė tvarka padeda išsukti nuo apkaltos eilinį Skardžių. Išsaugoti užgrobtą žemę. Atimti iš opozicijos pinigus ir papirkti jais satelitus. Iš visur išvyti tuos, kurie ne su tavim.

Su kuo kariauja Karbauskis?

Karbauskis kariauja su tuo, ką geriausio ir gražiausio Lietuva turi. Su toli gražu netobula, bet vis dėlto teisine, įstatymu ir Konstitucija grįsta Lietuvos valstybe. Su demokratija kaip tokia. Žodžio, spaudos ir kitomis žmogaus laisvėmis. Su atvira visuomene.

Laisvas, savo nuomonės nebijantis reikšti žmogus – kolchozo priešas Nr. 1.

O kas yra Karbauskio sąjungininkai šiame kare?

Jei trumpai, tai visa, kas atgyvenę ir atgrasu. Kieno vieta – istorijos šiukšlyne. Bet dėl lietuviams būdingo taupumo liko „ant aukšto“. Kur pūva ir teršia laisvės orą. Tai, ko Lietuva teisiškai atsisakė 1990-ųjų Kovo 11-ąją, bet dėl okupantų palikto užkrato, buvusių vyriausybių neryžtingumo ir klaidų iki šiol pūliuoja pakampėmis. Užkrečia ir sveikus visuomenės narius.

Karbauskio sąjungininkai yra visi žemgrobiai.

Karbauskio sąjungininkas yra partinis perėjūnas Skardžius. Ar įmanoma paneigti, kad jis Seimą ir priimamus įstatymus bandė panaudoti savo biznių naudai? Įtarimai neišsklaidyti ir po Seimo komisijos „tyrimo“. Tai kuo jis geresnis už „MG Baltic“ veikėjus? Tie bent į Seimą nelindo.

Karbauskis Skardžių išgelbėjo nuo apkaltos tam, kad galėtų uzurpuoti mūsų laisvę.

Būtų galima atleisti Kirkilui už tą liežuvio pynimąsi pirmininkaujant Seimui. Kam nepasitaiko? Jei ne faktas, kad Kirkilas balsavo už vyno kultūros naikinimą Lietuvoje ir kitus idiotiškus draudimus. Ponams leista viskas, o būrams – gardai koncertuose ir veryginė prohibicija? Tai nėr ko pykt, kai opozicija kviečia policiją blaivumui patikrinti.
Rimvydas Valatka

Karbauskio sąjungininkas yra ir Bastys. Naisių pirmininko kareivija jį irgi išsuko nuo apkaltos. Nepaisė to, kad Konstitucinis teismas pripažino, jog jis, slapta bendraudamas su Rusijos agentais ir stumdamas „Rosatom“ reikalą Lietuvoje, pamynė tautai duotą priesaiką.

Karbauskio sąjungininkas yra pašlemėkas Gražulis. Ir priesaiką tautai sulaužęs, iš Prezidento posto per apkaltą gėdingai pašalintas Paksas. Karbauskis pripažino, kad siūlytų „tvarkdariams“pasirašyti frakcijų bendradarbiavimo sutartį.

Prieš dvejus metus Karbauskis sakė, kad „niekada ir jokiais atvejais“ neis į koaliciją su Darbo partija ir „Tvarka ir teisingumu“. Apgaus, ir nė nemirktelėsite.

Karbauskio sąjungininkai yra buvę socialdemokratai, susimetę į LSDDP. Ciniški oportunistai, siekiantys bet kokia kaina pratęsti savo egzistenciją Seime dar bent kadencijai. Besigviešaintys pinigų partijai, už kurią nebalsavo nė vienas rinkėjas.

Būtų galima atleisti Kirkilui už tą liežuvio pynimąsi pirmininkaujant Seimui. Kam nepasitaiko? Jei ne faktas, kad Kirkilas balsavo už vyno kultūros naikinimą Lietuvoje ir kitus idiotiškus draudimus. Ponams leista viskas, o būrams – gardai koncertuose ir veryginė prohibicija? Tai nėr ko pykt, kai opozicija kviečia policiją blaivumui patikrinti.

Sugalvoti kažką bjauriau už tai, kai vienas Seimo narys kitam kviečia policiją, sunku. Tai parlamentarizmo galas. Bet ką pasėjai – tą pjauni.

Ekspremjero Kirkilo vadovaujama LSDDP balsavo ir už tai, kad valstybė nesilaikytų duoto žodžio prisipažinusiems KGB agentams. Buvęs Vyriausybės vadovas! Mainais už pinigus, atimtus iš LSDP, atiduos garbės likučius?

Tokių politinių sanča pansų su sijonais turėjo visi mūsų pretendentai į neklystančius tautos vadus. Paksas turėjo Kutraitę. Uspaskichas – visą būrį matrioškų, net į Maskvą pas bėglį Viktorą skridusių, bet ant galų galo buvo Graužinienė. Gretos netekęs Karbauskis turi Širinskienę. Plika akimi matyti – lygis krenta. Net ir Graužinienė šalia Širinskienės dabar atrodytų kaip teisinės valstybės guru.
Rimvydas Valatka

Karbauskio sąjungininkas yra premjeras Skvernelis. Dar vienas oportunistas. Premjeras lizingu po 1700 eur/mėn. Apie viską kalbantis pažeidėją sulaikiusio senų laikų kelių policininko tonu. Taip kalbantis MP bet kurioje Vakarų šalyje jau būtų politinis lavonas. Jūs jį Prezidentu regite.

Rusija atsisakė išduoti vizas jaunuoliams, „Misija Sibiras“ dalyviams, vykstantiems tvarkyti Kremliaus režimo aukų kapų. Karbauskis reagavo? Pranckietis su Kirkilu? O Skvernelis, kuris nori su tokia Putino Rusija gerinti santykius? Tyli kaip žuvys, nepažįstančios savo vaikų.

Karbauskio sąjungininkas yra Putino aplinkos biznierius Kantoras, kurio įmonės „Acron“ trąšas dempingo kainomis Lietuvoje nebaudžiamai stumdo „Agrokoncernas“.

Jo sąjungininkas yra vienas pagrindinių Rusijos „PhosAgro“ akcininkų Litvinenka. Kuris pasirūpino disertacija Putinui ir jos „gynimu“. Tipas, kuris iš savo tikros dukros atėmė vaiką ir rovertė ją bėgti iš Rusijos.

Rusijos trolių fabrikai yra Karbauskio sąjungininkai.

Šiame kare jam tinka visos priemonės. Ir sąjungininkai. Kas ne su juo, tas prieš jį. Seimo etikos ir procedūrų komisija skelbia moralinį ir teisinį absurdą, kad Sveikatos komiteto posėdis buvo neteisėtas, bet neteisėtame posėdyje priimti sprendimai, pasirodo, yra teisėti.

Teisės ir teisėtvarkos komiteto pirmininkei, kuri dar ir teologijos daktarė, ausys turėtų liepsnoti. Vilku turėtų staugti. Nestaugia Širinskienė. Nėr kada.

Semeškos iškirtimas iš VRK – pranešėja Širinskienė. Ir dėl Partijų finansavimo įstatymo pakeitimų. Ir dėl Rinkimų įstatymų pataisos, siekiančios iškirsti Palucką iš rinkimų, ji. Ir dėl Statuto pataisos, ribojančios opozicijos teisę reikalauti ekspertizės. Ten, kur iš neteisės turi kilti teisė – ten ir Širinskienė.

Tokių politinių sanča pansų su sijonais turėjo visi pretendentai į neklystančius tautos vadus. Paksas – Kutraitę. Uspaskichas – Graužinienę. Gretos netekęs Karbauskis turi Širinskienę. Plika akimi matyti – lygis krenta. Graužinienė šalia Širinskienės dabar atrodytų kaip teisinės valstybės guru.

Teologijos daktaratą turinti būtybė pasirašo po bet kokia Karbauskio užmačia, įskaitant pagonių religijos reinkarnaciją tradicinės religijos pavidalu. Ką kalbėti apie tai, kad siekis pašalinti opozicijos atstovą iš VRK yra pasikėsinimas į demokratiją, nes pagal įstatymą pašalinti VRK narį gali tik pati jį delegavusi partija.
Iki praėjusio amžiaus aštuntojo dešimtmečio, kai vokiečiai dar nebuvo politkorektiški, dauguma jų buvo įsitikinę, kad politinis vyras yra bjaurus, o politinė moteris – stačiai atgrasi.

Teologė, kuri prieštarauja savo pačios pasiūlytoms įstatymų pataisoms, kuri vieną dieną sako, kad Skardžiaus komisijos popieriai baigus darbą bus paviešinti, bet apsisukusi dėsto, jog jie slapti, o dar po kelių minučių – kad taip nesakiusi, nes popierius pirmiau reikia suarchyvuoti (šiais laikais?), ir tik tada viešinti, turėtų būti už atgrasumo skalės ribų. Nebūtina net prisiminti, ką ji yra sakiusi, tarkim, apie homoseksualius žmones.

Tik ar daug trūksta, kad už ribų Lietuvoje atsidurtų visi tie, kurie tą atgrasumą mato ir įvardija?