Odesos katedrą dvasingieji rusai sunaikino antrą kartą per 87 metus.

Pirmąkart susprogdino metais anksčiau nei Hitlerio ir Mussolinio bombonešiai – baskų Gerniką. 1999 m. Ukraina soborą atstatė. 2010-ųjų liepos 23 d. jį pašventino Kirilas. Taip, tas pats Maskvos satanistų cerkvės fuhreris.

Įdomus tas rusų dvasingumas, turintis ir daug mylėtojų Lietuvoje. Ypač dvasinga yra naikinti į UNESCO paminklų sąrašą įtrauktas bažnyčias ir miestus, masiškai krykštaujant, kad jie, rusai, jei ką, gali sunaikinti visą planetą.

Todėl Gernika čia tik vaizdingas palyginimas. Gernika buvo mažas miestas. Kiek didesnis už Soledarą, kurį rusai šįmet sunaikino. Odesa – milijoninis. Ukrainoje – dešimtys gernikų, daug didesnių už tą Gerniką, kurios kančią įamžino Picasso genijus: Mariupolis, Popasna, Bachmutas, Avdijivka, Marjinka, Lisičanskas, Severodoneckas,Vuhledaras, Iziumas, šiaurinis Charkivas. O ir Černihivas su Sumais atrodo ne ką geriau už Gerniką.

Odesos katedrą dvasingieji rusai sunaikino antrą kartą per 87 metus. Pirmąkart susprogdino metais anksčiau nei Hitlerio ir Mussolinio bombonešiai – baskų Gerniką. 1999 m. Ukraina soborą atstatė. 2010-ųjų liepos 23 d. jį pašventino Kirilas. Taip, tas pats Maskvos satanistų cerkvės fuhreris.
R. Valatka

Visai galimas daiktas, kad ta rusų raketa, kuri šiąnakt sudaužė Odesos soborą, buvo pagaminta su jau po sankcijų įvedimo iš JAV gautais komponentais, be kurių rusai nė surūdijusios vinies nepasigamintų. Nieko sau karas, nieko sau Ukrainos sąjungininkai.

Odesą rusai daužo 5 rūšių raketomis. Be „Patriot“ kai kurių numušti neįmanoma. O „Patriot“ Ukraina gavo tik du. 603,7 tūkst. km² teritorijai apginti. Picasso verkia apsikabinęs „Gerniką“.

Ir tuos du davė nebeturėdami kur akių dėt. Ir kada davė? Praėjus 14 mėnesių nuo karo pradžios. Užtat kokią „Patriot“ parodą Vilniaus oro uoste per NATO viršūnių susitikimą Vilniuje surengė. Per samitą „Patriot“ buvo kone tiek pat, kiek Ukrainoje. Prioritetai.

Ukraina vykdo Rusijos reicho demilitarizaciją. Rusija ciniškai ir vis dar nebaudžiama – Ukrainos deagrarizaciją, deforestizaciją ir dehumanizaciją.

Ką tik išdegė didelis miško mastyvas prie Bučos. Ugniagesiai negalėjo gesinti gaisro. Miškas buvo rusų užminuotas. Epochos grimasa: vilniečiai prie R.Gary paminko kaunasi dėl 9 medžių, Ukrainoje per karą jau sunaikinta per milijoną ha miškų. Ne pabaiga.

Visiškas Ukrainos išminavimas truks iki 2780-ųjų, apskaičiavo „The Washington Post“ paprašyti karo analitikai. 757 metus. Su sąlyga, kad 500 išminuotojų komandų pradės šiandien ir dirbs be pertraukos.

Vokietijos reichas norėjo išsaugoti Ukrainos juodžemius tam, kad juos dirbtų. Rusijos reichas siekia Ukrainos juodžemius sunaikinti taip, kad jų niekas nebegalėtų dirbti.

Bet realios antirašistinės koalicijos dar nėra. Vakarų verslas, įskaitant Lietuvos, dirba reichui kaip dirbęs. Tirtėdamas, kad tik jų biznis nekristų į akį kokiam Kadyrovo sūnėnui, kaip atsitiko su „Danon“. Gėda? Daugumą Vakarų lyderių, įskaitant Lietuvos, gėda aplanko tik feisbuke, instagrame, tviteryje ir dalijant interviu.

Kadyrovcų „Danon“, kaip ir alaus darykla „Baltika“ ar „Unipro“ iškart po jų užgrobimo Rusijoje buvo įtrauktos į JAV ir ES sankcijų sąrašus? Jūs turbūt juokaujat. O juk turėjo. Kaip turėjo ir įvesti sankcijas visiems, kurie iki šiol stato, gamina krabų lazdeles ir prekiauja Rusijoje.

Karas karu, o Rusijos bendrovių savininkai rusai ES keičiami zicatstovais, kontroliniai akcijų paketai perleidžiami bendrovėms iš ofšorų, kur nereikia skelbti tikrųjų savininkų, o ES ramiai svarsto dvyliktąjį sankcijų paketą. Europa, kuri galvas visiems išūžė, kad svarbu ne bausmės dydis, o bausmės neišvengiamumas. Cha.

Vokietijos reichas norėjo išsaugoti Ukrainos juodžemius tam, kad juos dirbtų. Rusijos reichas siekia Ukrainos juodžemius sunaikinti taip, kad jų niekas nebegalėtų dirbti.
R. Valatka

Knyginiai Harvardo geopolitikai naują mintį audžia. Kad Rusija neturėtų žlugti. Tie patys, kurie, kaip G.Bushas, 1991 m. vasarą atvykęs į Kyjivą, įtikinėjo Aukščiausią Radą neskelbti nepriklausomybės nuo Rusijos. Net Ukrainos komunistai šiurpo nuo tokio geopolitinio kurtumo.

Tie patys, kurie, kaip B.Clintonas, 1994 m. Budapešte, veikdami grupėje ir iš anksto susitarę su banditu, atėmė iš Ukrainos atominį ginklą ir strateginius bombonešius bei prisakė sunaikinti visas vidutinio nuotolio raketas. Kurių dabar, kaip ATACMS, Amerika neduoda Ukrainai, nes nugi reikia kažkam įpareigojimus vykdyti ir šiaip mažai jų beturi.

Tie patys, kurie kaip Obama, Trumpas ir Merkel, po Krymo ir Donbaso užgrobimo pliurpė apie perkrovimą, ragino verslininkus daugiau investuoti Rusijoje, dabar svaičioja apie tai, kad negalima leisti Rusijai subyrėti, nes jos reikia kaip atsvaros Kinijai ar neva tai atominis ginklas atiteks teroristams. O kas, jei ne teroristai, Rusijoj atominį ginklą valdo dabar?

Tai ne realpolitik, o politinis transas, vis užmetant kokso, kol jo veikimas neišsivadėjo. Kas, jei ne transas, leido Stalino banditams pasistatyti karo gamyklas tarpukariu? Kas išgelbėjo Staliną per karą? Kas leido pratęsti SSRS agoniją Brežnevui nutiesus į Vakarus dujų ir naftos vamzdžius XX a. aštuntajame dešimtmetyje. Kas pastatė ant kojų Putiną?

Pernai 785 lietuvių ūkininkai, apeidami sankcijas ir kitus draudimus, įsigijo naujus „Belarus“ ir MTZ traktorius. Prorusiškose schemose dalyvavo ir pelnėsi dešimtys šalies verslininkų, valdininkų ir pareigūnų. O VSD tikrino draugelių moteris. STT maistą degustavo.
R. Valatka

Žmonės, kurie Dievo duotą mąstymo ir gero išsilavinimo dovaną barsto kiaulėms, masina agresorių paversti visą Ukrainą viena didele Gernika. Banditas supranta tik kumščio politiką. Reakcijos nebuvimas į nutrauktą susitarimą dėl grūdų buvo signalas rusams daužyti Odesą.

Tik nepradėkit čia varyti ant Vašingtono, Paryžiaus ir Berlyno. Lietuviškos nuodėmės – ne mažesnės. Gal didesnės. Iš mūsų istorijos kranto vertinant.

Odesa virsta dar viena Gernika ir todėl, kad šįryt Vilniaus cerkvėse buvo laisvai meldžiamasi už satanistų cerkvės fuhrerį Kirilą.

Pernai 785 lietuvių ūkininkai, apeidami sankcijas ir kitus draudimus, įsigijo naujus „Belarus“ ir MTZ traktorius. Prorusiškose schemose dalyvavo ir pelnėsi dešimtys šalies verslininkų, valdininkų ir pareigūnų. O VSD tikrino draugelių moteris. STT maistą degustavo.

Pernai lengvųjų automobilių reeksportas į Baltarusiją (toliau – į Rusiją) siekė 584 mln. eurų. Dukart daugiau nei iki karo. Šįmet per rusiškas schemas priartėsim prie milijardo. Į Kazachstaną automobilių išvežta 20 kartų, į Kirgyzstaną – 30 kartų daugiau nei iki karo. Kiek tūkstančių lietuvių padirbėjo, premijų gavo, kad agresoriui būtų geriau?

Kodėl rusai masiškai laisvai šmirinėja po Lietuvą? Kodėl tautai niekas net nesiteikė pasakyti tiesos, kai Lietuva neuždarė tranzito į Karaliaučių iš Baltarusijos ir atgal? Kiek dar ilgai talkinsim rusams, kad jie okupuotame Karaliaučiuje jaustųsi jaukiai, kaip namie?

Jei Amerika neleidžia, taip ir pasakykit, ponai. Prisiimdami gėdą prieš Ukrainos tautą. Pripažindami, kad NATO viršūnių susitikimas Vilniuje buvo bekiaušis, o Lietuva pernelyg tam ir neprieštaravo, todėl Odesa ir odesiečiai už tai moka jau septynias naktis iš eilės.

Tyla yra kokti. Kiek gernikų Ukrainoje dar turės atsirasti, kad realpolitik pradėtume vadinti adekvačius veiksmus, nuo kurių banditui skaudėtų liūlį, o ne patogų flirtavimą su botulininiu mafijos diedu, naiviai viliantis, kad viskas kaip nors susitvarkys?

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)