Pasibaigus panaudos sutarčiai dėl namo Turniškėse, ponia K. Brazauskienė neskuba kraustytis. Pasak Vadovybės apsaugos departamento, kuris yra atsakingas už tą nuo sovietmečio aptvertą teritoriją, ponia neturi jokio teisinio pagrindo ten būti. Taigi, titulas „skvoterė“ jai tinka.

O kaip dėl prezidentienės titulo? Algirdas Brazauskas buvo Prezidentas iki 1998m. Su Kristina Butrimiene jis registravo santuoką 2002m., jau dirbdamas premjeru, bet išsaugojęs Prezidento vardą – ne pareigybę. Tad Kristina Brazauskienė buvo premjerienė, tačiau niekada nebuvo pirmąja šalies ponia (kitaip nei Alma Adamkienė).

​Kadencijos metu A. Brazausko žmona buvo Julija Brazauskienė, kuri vienintelė galėjo vadintis prezidentiene. Kitas dalykas, kad ji nusišalino nuo šio vardo pareigų, ir jas atliko jųdviejų duktė. Tos pareigos nėra prievolinės ir joks įstatymas nenurodo, ką privalo daryti pirmoji šalies dama.​ Niekur nepasakyta, kad šis vardas kaip pereinama vėliava pereitų kitoms galimoms žmonoms: tiek būsimoms, tiek buvusioms.

​Iš kitos pusės, našlė yra moteris, palaidojusi savo vyrą. Našle niekada nevadinama moteris, kuri buvo kažkada ištekėjusi už velionio ir yra nutraukusi santuoką su juo. Šia prasme našlė yra tik Kristina Brazauskienė.

​Prieš tampant našle, reikia ištekėti. Tik visai neseniai buvo priimtos Civilinės teisės kodekso pataisos, leidžiančios registruoti santuoką ne Civilinės metrikacijos biure, o jaunavedžių pasirinktoje vietoje. Tuokdamasis A. Brazauskas toli pralenkė laiką: jo santuoka buvo registruota Turniškių rezidencijoje 2002 m., nors tada galiojantys įstatymai leido tuokti ne Santuokų rūmuose tik sunkius ligonius ir kalinius. Gal dėl šios priežasties vietoj vilniškės tarnautojos buvo išsikviesta Švenčionių rajono metrikacijos skyriaus vedėja Albina Navickienė. Vargu ar tokiu būdu įstatymo neatitinkanti santuoka tampa teisėta.

Vos keletas dienų prieš surašymo ceremoniją oficialioje premjero A. Brazausko anketoje internete puikavosi įrašas: „Vedęs. Turi dvi dukras“. Kaip premjeras (nuo 2001 m.), A. Brazauskas pasirašė interesų, pajamų ir turto deklaraciją kartu su žmona Julija. Vėliau imta skelbti, kad jis išsiskyręs dar 2000m.

​Atrodo, kad ir Antanas Butrimas apie savo skyrybas tais pačiais 2000m. nežinojo iki pat 2002m. Vos ne savaitė prieš A. Brazausko vestuves duodamas interviu „Lietuvos rytui“, jis minėjo Kristiną Butrimienę kaip savo esamą žmoną, pamiršęs, kad jau dveji metai, kaip išsiskyręs. Neįtikėtinas užmaršumas!

Šlubuoja ir santuokos registravimas, ir paslaptingos skyrybos. O jeigu skyrybų nebuvo, jei registruota ne pagal kodeksą, tai Lietuva ir teisinė valstybė, ir dvi žmonos nepripažįstamos, nors vyras pajėgus jas aprūpinti viskuo, ko reikia, ir dar daugiau. Taigi, dėl „skvoterės“ aišku, o dėl prezidentienės, mano nuomone, - dvigubas klaustukas.

Komentaras skambėjo per LRT RADIJĄ.