Galiausiai, nuvažiavęs 2 kilometrus per klykiančią minią, arabas buvo nušautas pasitaikiusio ginkluoto policininko. Kas būtų, jei prancūzų minioje būtų pasitaikę daugiau dorų ginkluotų piliečių? Aišku, teroristas būtų buvęs nušautas anksčiau ir pragaro sunkvežimis būtų sutraiškęs mažiau aukų.

Bet ginkluotų piliečių Nicos krantinėje nebuvo, nes su teisėta ginkluota savigyna Prancūzijoje daug bėdų (praktiškai ji beveik neįmanoma), o po musulmonų teroristų išpuolio Bataklane, kur arabai prancūzus šaudė nelegaliai iš Balkanų įsivežtais automatiniais kalašnikovais, minkštakūnis socialistas Hollande ėmėsi žygių uždrausti legalius ginklus Europos Sąjungos mastu.

ES biurokratų kalba tai vadinasi „ginklų kontrole“. Jie nori atimti iš europiečių ne tik visus pusiau automatinius šautuvus, bet netgi kariškų ginklų muliažus, nes kaži koks kairysis liberalas prasimanė, esą juos „labai lengva perdaryti į kovinius“. Dykaduoniai – verčiau ES sienas saugotų, nes pilni Balkanai kariškų automatinių ginklų už prieinamą kainą.

Lietuvos Vyriausybė patyliukais pareiškė neparemsianti ES ginklų draudimo įstatymo. Deja, garsiai joks Lietuvos politikas apie tai nepasisakė – nei Europos Parlamente, kuris (jau kitą savaitę) turės balsuoti dėl šio kairiųjų ir liberalų stumiamo ginklų draudimo, nei šalies viduje.
Jie nori atimti iš europiečių ne tik visus pusiau automatinius šautuvus, bet netgi kariškų ginklų muliažus, nes kaži koks kairysis liberalas prasimanė, esą juos „labai lengva perdaryti į kovinius“. Dykaduoniai – verčiau ES sienas saugotų, nes pilni Balkanai kariškų automatinių ginklų už prieinamą kainą.
Audrius Bačiulis

Netgi blogiau – konservatorių lyderis Gabrielius Landsbergis, šįryt paklaustas, kokių priemonių turėtų imtis Prancūzija kovodama su musulmonų teroristais, greta beprasmiško punkto apie „oro uostų kontrolę“ (šie dar nuo XX amžiaus aštunto dešimtmečio saugomi, bet tai netrukdo teroristams Belgijoje ar Turkijoje juos sprogdinti) ar abejotino punkto apie „sienų kontrolę“ (prancūzus traiškęs arabas, kaip pranešama, buvo vietinis ir turėjo Prancūzijos piliečio pasą), reikia manyti, automatiškai pridėjo ir „ginklų kontrolę“.

Nes būtent tokią „šventą trejybę“ žinomai mažai veiksmingų ar visiškai neveiksmingų priemonių kovai su islamiškuoju terorizmu paprastai vardija visi Europos kairieji ir liberalai.

Kodėl apie „ginklų kontrolę“ kalba kairieji ir liberalai – akivaizdu: islamiškojo teroro aktai jiems tik pretekstas didinti vyriausybės galias ir totalitarinę visuomenės kontrolę, atimant iš piliečių teises į savo ir savo artimųjų gyvybės apsaugą, pavedant tai valstybinėms struktūroms ir tokiu būdu pratinant piliečius prie minties, jog savarankiškumas blogai, nes geriausiai viskuo gali pasirūpinti tik valstybė.

Taip elgiasi ES ginklų draudimo įstatymą stumiantys kairieji ir liberalai Europoje, taip elgiasi Obama ir Clinton Amerikoje, taip tvarkosi Kinija ir Rusija.

Nenustebčiau, jei Lietuvoje tokią valstybinę piliečių kontrolę paremtų Algirdas Butkevičius ar Birutė Vėsaitė. Bet Gabrielius Landsbergis?! Dešinysis politikas, Šaulių sąjungos narys, Tėvynės Sąjungos pirmininkas?! Sveiku protu tai nesuvokiama, nebent jį ištiko lapsus linguae. Bet ne veltui sakoma – ką tėtušis Freudas timpteli už liežuvio, tas pasako, ką iš tiesų galvoja.