Buvo bandoma žmonija įspėti, bet eilinį kartą visus konspirologus ar sąmokslų šalininkus tik išjuokdavo ir pasiųsdavo kažkur toli... Bet, dabar 2020 metai ir ką mes pastebime, kaip rašoma straipsnyje aukščiau, kad 2020 metais bus pradėtas čipavimas. Jums neatrodo keista, kad jau 2012 metais buvo suplanuota visai tai? O vaizdo medžiaga įkelta į YouTube kanalą buvo 2009-2010 metais. Tai, kas dabar juoksis? Planas vyksta visu pajėgumu ir pribrendo prie galutinės fazės. Kokių dar bereikia sutapimų, kad paprastas žmogelis patikėtų?
paranormal.lt

Portale pasirodžiusiame straipsnyje rašoma apie korporacijos „PositiveID“ sumanymą išbandyti nanočipus pirmiausia čipuojant gyvūnus, o vėliau tokius pačius čipus sukurti žmonėms. Šiuose čipuose, pasak straipsnio autorių, galėtų būti kaupiama bemaž visa informacija apie žmogų – kur jis buvo, ką veikė, kokius vaistus gėrė, kokia jo sveikata, su kuo jis bendravo.

Portale patalpintas klaidinantis straipsnis

Taip pat užsimenama ir apie kitą korporaciją „Intel“, neva pažadėjusią iki 2020 metų sukurti mikroschemą, kurią būtų galima implantuoti į žmogaus smegenis. Pasitelkdamas šį savo kūne esantį įtaisą žmogus galėtų minčių pagalba valdyti televizorių, kompiuterį, telefoną ir kitus elektroninius prietaisus.

Straipsnio apačioje nurodyta, kad ši informacija pirmą kartą buvo pateikta dar 2012 metais Martyno Kalniečio parašytame alkas.lt publikuotame straipsnyje.

„Buvo bandoma žmonija įspėti, bet eilinį kartą visus konspirologus ar sąmokslų šalininkus tik išjuokdavo ir pasiųsdavo kažkur toli... Bet, dabar 2020 metai ir ką mes pastebime, kaip rašoma straipsnyje aukščiau, kad 2020 metais bus pradėtas čipavimas“, – perspėja paranormal.lt pasirodžiusio straipsnio autorius.

Iš tiesų, nors originalus alkas.lt portale publikuotas straipsnis pasirodė pakankamai seniai, 2012 metais, jame skelbtos naujienos vis viena pavėlavo dviem metais. Nors korporacija „PositiveID“ iš tiesų siekė sukurti žmonėms pritaikomą mikroschemą, kurioje galėtų būti kaupiami asmens medicininiai įrašai, šios idėjos teko atsisakyti dėl paprasčiausios priežasties – niekas šių mikroschemų nenorėjo.

Tiesa, „PositiveID“ iki galo neatsisakė savo idėjos ir tęsę veiklą neimplantuojamų technologijų versle bei siekė sukurti gliukozės kiekį aptinkančią mikroschemą, skirtą diabetikams.

Fantazija apie „Intel Inside“ – į smegenis implantuojamus nano čipus, skirtus elektros prietaisams kontroliuoti pasitelkiant mintis, taip pat neišsipildė. Tiesa, „Intel Inside“ logotipą prieš savo akis kone kasdien mato dažnas kompiuterio vartotojas. Jis reiškia, kad kompiuteryje yra įdiegtas „Intel“ mikroprocesorius, o logotipas buvo sugalvotas, siekiant išskirti šiuos mikroprocesorius turinčius kompiuterius iš kitų kaip kokybiškesnius už savo varžovus.

„Intel Inside“ logotipas

Taigi, kas paskatino kalbas apie „Intel“ bandomą sukurti į smegenis diegiamą mikroschemą?

2009 metais portale „computerworld“ pasirodė straipsnis, kuriame rašoma apie tai, kad „Intel“ tyrimų laboratorijos mokslininkai siekia atrasti būdą, kaip žmogaus smegenų skleidžiamos bangos galėtų būti panaudotos intuityviai valdyti televizorius, kompiuterius ar mobiliuosius telefonus.

Straipsnyje taip pat pabrėžta, kad šis mokslininkų planas – ne šiaip sau kadras iš mokslinės fantastikos filmo apie Didįjį Brolį. Implantų niekas neketina įdiegti be žmonių sutikimo, atvirkščiai, tikimasi, kad vartotojai patys norės paprastesnės prieigos prie savo įrenginių.

Tiesa, vietoje to, kad šiek tiek labiau kompiuterizuotų žmones, „Intel“ mokslininkams pavyko šiek tiek labiau humanizuoti kompiuterius. Praeitais metais „pcmag“ straipsnyje paskelbė apie „Intel“ sukurtą mikroschemą „Pohoiki Beach“ imituojančią, kaip biologinės smegenys apdoroja informaciją. Šią mikroschemą sudaro 64 mažesnės „Loihi“ mikroschemos, galinčios simuliuoti 8,3 milijonus neuronų. „Intel“ teigimu, „Pohoiki Beach“ gali būti 1000 kartų greitesnė ir 10 000 kartų produktyvesnė už savavaldžių automobilių ir robotų centrinius procesorius.

Ir tai – ne pabaiga. Šiemet „Intel“ pasigyrė išmokiusi „Loihi“ neuromorfines mikroschemas užuosti. Mikroschemos išmoko atpažinti dešimties pavojingų chemikalų kvapus.

Patekti į žmonių smegenis, pasitelkiant mikroschemas tikisi kitas šių laikų vizionierius Elonas Muskas, tačiau kol kas milijardieriaus planai nebuvo įgyvendinti. Savo kampanijai „Neuralink“ verslininkas turi ambicingų planų.

Pirmiausia iki šių metų pabaigos tikimasi į žmogaus smegenis įdiegti mikroschemą, skirtą gydyti įvairius sveikatos sutrikimus. Pasitelkiant mikroschemas ateityje ketinama gydyti smegenų pažeidimus, atstatyti regėjimą, klausą ir įveikti kitus negalavimus.

E. Muskas neslepia planų siekti dirbtinio intelekto ir žmogaus simbiozės. Jis tikisi, kad žmonės galės valdyti kompiuterius, pasitelkdami vien tik smegenų galią – mechaninį darbą kompiuteriu bus galima pamiršti.

Ar iš tiesų žmonių smegenis mikroschemos pasieks iki šių metų galo? Dėl šio teiginio kyla pagrįstų abejonių, nes milijardierius ir anksčiau garsėjo išankstiniais nepagrįstais teiginiais.

Apie mikroschemų implantavimą į žmones jis kalbėjo ir praėjusiais metais, kai nebuvo gautas joks leidimas, leidžiantis jas diegti. Beveik tokiomis pat vizijomis E. Muskas pasidalino ir šiemet. Žinant, kad tas pats vyras pareiškė, jog pirma žmogaus kelionė į Marsą per artimiausius keturis metus yra visiškai įmanomas scenarijus, sunku verslininko pasisakymus vertinti labai rimtai.

  • Šaltiniai
  • Down With the Chip: PositiveID Axes Its Scary Medical Records Implant; cbsnews.com
  • A Chip Off the Old Block: Update on Implanted Microchips; floridatrend.com
  • Intel: Chips in brains will control computers by 2020; computerworld.com
  • Intel's Latest Chip Mimics the Way Your Brain Works; pcmag.com
  • Intel teaches its Loihi brain chip to smell; pcworld.com
  • Elon Musk says there's a chance his AI-brain-chip company will be putting implants in humans within a year; businessinsider.com
  • Elon Musk hopes to put a computer chip in your brain. Who wants one?; cnn Business