Klaidingas teiginys: Italijoje atšaukti COVID-19 vakcinaciją ar persirgimą infekcija įrodantys „žalieji pasai

Iš tiesų „žalieji pasai“ Italijoje ne tik neatšaukiami, bet ateinančiomis savaitėmis jų prireiks dar labiau, nei reikėjo iki šiol.

Nuo spalio 15 d. Italijoje „žaliojo paso“, įrodančio, kad asmuo yra pasiskiepijęs nuo COVID-19 arba įgijęs imunitetą persirgus infekcija, prireiks kiekvienam šalies darbuotojui. Italija taps pirmąja šalimi Europoje, reikalaujančia, kad visi tiek viešajame, tiek privačiame sektoriuje dirbantys asmenys ateidami į darbą parodytų „žaliąjį pasą“. Planuojama, kad šis reikalavimas išliks iki šių metų pabaigos.

Klaidinanti žinutė

Iki šiol Italijoje vakcinacijos nuo COVID-19 buvo reikalaujama tik iš sveikatos srityje dirbančių asmenų (nuo balandžio 12 d.), o „žaliasis pasas“ nuo rugsėjo mėnesio buvo privalomas mokytojams ir kitiems viešojo sektoriaus darbuotojams.

Taip pat galimybių paso ir toliau bus prašoma, norintiems patekti į viešojo maitinimo įstaigas, spa ir sveikatingumo centrus, viduje vykstančius sporto ar kultūros renginius, kino teatrus, muziejus ir pasirodymus (kai kurioms pramogų vietos reikalavimas pateikti „žaliąjį pasą“ galioja net jei renginys vyksta lauke).

Šiuo metu šalyje nereikalaujama pateikti galimybių paso, lankantis kirpyklose, grožio salonuose, parduotuvėse, prekybos centruose, tačiau nuo spalio 15 d. šį dokumentą privalės turėti visose šiose įstaigose dirbantys darbuotojai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (17)