Teiginiai

Socialiniuose tinkluose platinama nuotrauka, prie kurios pateiktas komentaras apie neva ką tik įvykusią siaubingą avariją, kurios metu mirė 5 jaunuoliai, o 2 metų kūdikis ir nėščia moteris atsidūrė ant gyvybės ir mirties slenksčio.

Verdiktas

Prie žinutės pateikta nuotrauka vaizduoja 2017 m. Estijoje įvykusią autoavariją, kurios metu žuvo du vyrai. Ši nuotrauka nėra susijusi su jokiais pastarųjų dienų įvykiais. Lietuvoje šiomis dienomis nebuvo užfiksuotas nė vienas eismo įvykis, kuris atitiktų žinutėje socialiniuose tinkluose pateiktą aprašą.

Melo detektoriaus komentaras

Atlikus atvirkštinė vaizdų paiešką paaiškėjo, kad fotografija, pristatyta kaip ką tik įvykusi siaubinga avarija kelyje iš tiesų įvyko prieš 5 metus – 2017 m. Estijoje. Vietos naujienų portalai 2017 m. liepos 3 d. pranešė apie ryte Tartu apskrityje, Estijoje, įvykusį eismo įvykį, kurio metu žuvo du vyrai.

Avarija įvyko, kai į automobilį Jeep Grand Cherokee SUV, vairuotą 69 m. vyro, trenkėsi priešinga kryptimi važiavęs BMW. 46 m. BMW vairuotojas ir tokio paties amžiaus keleivio sėdynėje sėdėjęs vyras mirė įvykio vietą, o džipo vairuotojas buvo skubiai nugabentas į ligoninę. Daugiau informacijos apie vyro sveikatos būklė žiniasklaidos portalai nepateikė.

Žinutės išplatintos socialiniuose tinkluose autorius pateikė klaidingą eismo įvykio nuotrauką, teigdamas, esą fotografija atspindi šių dienų įvykius, be to, Lietuvoje pastarosiomis dienomis nebuvo užfiksuota nė viena avarija, atitinkanti žinutės autoriaus pateiktą aprašą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją