Melas: COVID-19 yra gyvatės nuodai

"Prieštaringai vertinamas demaskuotojas daktaras Brajanas Ardis (Bryan Ardis) sakė Stewui Petersui (Stew Peters), kad Vuchano koronavirusas (COVID-19) yra ne kvėpavimo takų virusas, o apsinuodijimas gyvatės nuodais. "Esu įsitikinęs, kad COVID-19 nėra joks kvėpavimo takų virusas. Iš tikrųjų tai yra apsinuodijimas gyvatės nuodais.

Ir jie naudoja, manau, susintetintus peptidus ir baltymus iš gyvatės nuodų. Ir jie taikosi į tam tikrus žmones. Nuostabiausia, kad šie 19 toksinų, randamų kobros nuoduose, yra specialiai sekami ir nukreipti į konkrečius organus, pavyzdžiui, diabetiko kasą, širdies ligonio širdį, hepatitu sergančio paciento kepenis", - balandžio 11 d. laidoje "The Stew Peters Show" sakė Ardis", - rašoma straipsnyje.

Iš tiesų 48 minučių filmas, išleistas balandžio 11 d., yra naujausias besiplečiančio didžiulio tinklo, sąmokslo teorijų kupinų vaizdo įrašų žanras, sukurtas pagal 2020 m. gegužės mėn. „Plandemic“ vaizdo įrašą. Jo pavadinimas „Žiūrėkite vandenį“ - nuoroda į mėgstamą QAnon sąmokslo teorijos santrauką, kurios esmė yra įsitikinimas, kad slaptas Šėtoną garbinančių pedofilų susivienijimas valdo pasaulinį prekybos seksu tinklą.

Ardis vaizdo įraše klaidingai teigė, kad monokloniniai antikūnai yra identiški antinuodams, naudojamiems toksinams iš gyvatės įkandimo pašalinti. Tada jis be įrodymų tvirtino, kad jei visuomenės sveikatos agentūra nerekomenduoja gydymo, tai reiškia, kad gydymas iš tikrųjų veikia.

Iš tikrųjų koronavirusinė liga (COVID-19) yra infekcinė liga, kurią sukelia SARS-CoV-2 virusas. Ji neturi jokių sąsajų su gyvačių nuodais. Virusas gali plisti iš užsikrėtusio asmens burnos ar nosies mažomis skysčio dalelėmis, kai jis kosėja, čiaudi, kalba, dainuoja ar kvėpuoja. Šios dalelės svyruoja nuo didesnių kvėpavimo lašelių iki mažesnių aerozolių. Svarbu laikytis kvėpavimo etiketo, pavyzdžiui, kosėti į sulenktą alkūnę, ir likti namuose ir izoliuotis, kol atsigausite, jei pasijusite blogai.

Šaltinis: niekuo nepatikimas

Straipsnyje cituojamas gydytojas Bryanas Ardis pirmiausia dirbo kaip chiropraktas. Chiropraktika yra sveikatos priežiūros sritis, kuri rūpinasi kūno struktūra, dažniausiai stuburo būkle ir jo funkcionavimu. Tai reiškia, kad medikas niekaip nesusijęs nei su gydymu nuo virusų, nei su epidemiologiniais tyrimais, ir neturi reikiamos kompetencijos rekomenduoti vaistų virusiniams susirgimams gydyti.

Ne viename straipsnyje šio buvusio chiroprakto vardas minimas prie netikrų ar nepatvirtintų naujienų, taip pat skambių, vėliau paneigtų, pranešimų apie COVID-19 gydymą ir mirtis. Taip pat jo pavardė yra 2008-ųjų metų Teksaso chiropraktų, neišlaikiusių egzamino ar nepateikusių pakankamai mokymosi kreditų, sąraše. Pastaraisiais metais B. Ardis išgarsėjo „Youtube“ platformoje publikuojamais vaizdo įrašais, kuriuose dalija gydymo patarimus ir sako savo nuomonę COVID-19 klausimais. Įrašai vertinami prieštaringai, o daugelis jo teiginių – nepagrįsti.

Šaltiniai

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją