„Facebook“ socialiniame tinkle pasirodė 20 sekundžių trukmės vaizdo įrašo ištrauka, kurioje K. Shwabas pasveikina EK vadovę dėl vadinamo Naujojo Europos lustų įstatymo, kurį planuojama pasiūlyti šių metų vasario mėnesį. „Tai – svarbus žingsnis. Sukurti skaitmenizacijos fizines smegenis ir tam tikru mastu turėti jas Europoje“, – ištraukoje sako K. Schwabas.

Socialinių tinklų vartotojai šią frazę interpretavo kaip ketinimą įdiegti mikroschemas gyventojams, kai, tuo tarpu, išklausius viso pokalbio įrašo paaiškėja, kad kalbama apie ką kita.

Melagiena

Visą U. Von der Leyen ir K. Shwabo apsikeitimą replikomis galima rasti „Youtube“ platformoje. Įrašas trunka daugiau nei pusę valandos, per kurią EK vadovė aptaria svarbiausius Europos šalims aktualius planus, ketinimus ir siekius. Tarp jų – ir Naująjį Europos lustų įstatymą.

Kalbėdama apie Europos siekius lustų srityje (nuo 9 min. 40 sek.), U. Von der Leyen pabrėžia, kad lustų paklausa šiuo metu siekia aukštumas, todėl Europa turi vytis šią tendenciją ir tobulinti lustų gamybos technologijas. „Šiandien mikroschemos yra ne tik mūsų nešiojamuose kompiuteriuose ar išmaniuosiuose telefonuose, bet taip pat ir mūsų automobiliuose, ir mūsų namų šildymo sistemose, ir mūsų ligoninėse, gyvybę saugančiuose ventiliatoriuose. Nėra skaitmenos be mikroschemų ir Europoje per ateinantį dešimtmetį mikroschemų poreikis padvigubės“, – įraše sako EK vadovė.

Taigi, akivaizdu, kad nei U. Von der Leyen, nei K. Shwabas nekalbėjo apie į žmones implantuojamas mikroschemas, o apie lustus, reikalingus pramonės ir aukštųjų technologijų srityje, bei poreikį perimti jų gamybos technologijas Europoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)