COVID-19 vakcinos suteikia magneto savybių.

Šiuo vaizdo įrašu savo socialinio tinklo paskyroje pasidalino itin dažnai apie vakcinas ir pandemiją dezinformaciją skleidžiantis asmuo, anksčiau bandęs įrodyti, kad COVID-19 vakcinomis paskiepytus žmones galima aptikti „Bluetooth“ ryšiu, mat jiems vietoje vakcinų buvo suleistas „čipas“.

Filmukas, kuriame vaizduojama močiutė su prikibusiu prie rankos metaliniu daiktu ir mergina prie savo kūno maždaug toje vietoje, kur suleidžiama vakcina, laikanti metalinę monetą (ir judanti su ja, siekiant pademonstruoti, kad moneta nenukrenta nuo rankos) sulaukė susidomėjimo – vaizdo įrašas peržiūrėtas 1,2 tūkst. kartų.

Klaidinanti žinutė

Tai – ne vienintelis panašaus turinio filmukas, kuriuo pasidalinta populiariose socialinių tinklų platformose. Kai kurie žmonės tai vadina „magneto iššūkiu“, kiti šiuos „eksperimentus“ pasitelkia bandydami įrodyti, kad su vakcinomis žmonėms neva suleidžiamos mikroschemos. Tačiau medicinos profesionalai vienbalsiai tvirtina, kad tokie ir panašūs vaizdo įrašai yra visiška nesąmonė.

Pirmiausia, būtent šiame vaizdo įraše, kuriuo dalinosi ir lietuviai, nurodyta, kad moteris pasiskiepijo „Pfizer / BioNTech“ sukurta vakcina. Šios vakcinos sudėtyje nėra jokių metalų. Ji, kaip ir kitos iRNR tipo vakcinos, pavyzdžiui, „Moderna“, sukurtos iš informacinės RNR, įterptos į lipidines nanodaleles.

Kitos Europos Sąjungoje patvirtintos vakcinos taip pat pagamintos nenaudojant metalų. Visų jų sudėtis galima rasti čia.

Kartais į kai kurių vakcinų sudėtį įeina nedideli aliuminio kiekiai. Šis metalas naudojamas kaip adjuvantas, tačiau jo kiekiai vakcinose būna labai mažyčiai, prilygstantys natūraliai maiste ar geriamame vandenyje aptinkamiems aliuminio kiekiams. Tačiau ir šis adjuvantas į COVID-19 vakcinų, patvirtintų tiek Jungtinėse Amerikos Valstijose, tiek Europos Sąjungoje, sudėtį neįeina.

Absurdiško teiginio, esą COVID-19 vakcinos padaro žmones magnetiniais, paneigimais taip pat pasidalino faktų tikrintojai iš viso pasaulio – „Reuters“, „Deutsche Welle“, „The News Minute“, „Times of India“ ir kiti.

Remiantis šia informacija, „Melo detektorius“ vertina vaizdo įrašus, neva įrodančius, kad COVID-19 vakcinos suteikia žmonėms magneto savybių, kaip melagingus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (30)