„Dėmesio, nuo rugpjūčio 2d. Atsižymeti užimtumo tarnyboje (darbo biržoje) galės tik pasiskepyje bent vieną vakcinos dozę. Neatsižymėjus pašalpos mokėjimas bus nutrauktas visam laikui“, – tokia žinute dalinamasi „Facebook“ socialiniame tinkle (aut. past. – citatos kalba netaisyta).

Šiuo pranešimu jo autoriai greičiausiai siekė pakurstyti nepasiskiepijusių nuo COVID-19 asmenų pyktį, išprovokuoti nepasitenkinimą, nes jame pateikiamas turinys – melagingas.

„Melo detektorius“ išanalizavo Lietuvos Užimtumo tarnybos internetinėje svetainėje pateikiamą informaciją ir įsitikino, kad niekur tokia informacija nėra nurodoma, kaip ir apskritai neteigiama, kad Užimtumo tarnyba paskiepytiems ir nepaskiepytiems nuo COVID-19 asmenims teiktų skirtingas paslaugas.

Tą patį raštu patvirtino ir Užimtumo tarnybos atstovai, elektroniniu paštu gavę minėtos žinutės kopiją.

„Jūsų pateikta informacija yra klaidinanti ir neteisinga, Užimtumo tarnybos paslaugų teikimas ar išmokų mokėjimas nėra susijęs su skiepais“, – laiške rašė Užimtumo tarnybos atstovė spaudai Milda Jankauskienė.

M. Jankauskienė taip pat pateikė informaciją apie tai, kokių COVID-19 prevencijos priemonių šiuo metu laikosi Užimtumo tarnyba, siekdama pristabdyti viruso plitimą:

„Užimtumo tarnyba klientų aptarnavimo skyriuose kontaktinį paslaugų teikimą atnaujino nuo liepos 1 d. Paslaugos teikiamos laikantis asmens apsaugos priemonių: dėvint burną ir nosį dengiančias medicinines veido kaukes (prisidengę skarelėmis, šalikais ar kitomis alternatyviomis priemonėmis – į patalpas neįleidžiami); laikantis asmens higienos: įėjus į patalpą būtina dezinfekuoti rankas, kosint ar čiaudint – prisidengti veidą alkūne; išlaikant saugų (ne mažesnį kaip 2 metrų) atstumą vienas nuo kito, be reikalo neliečiant paviršių.

Užimtumo tarnybos patalpose neaptarnaujami asmenys, turintys ūmių viršutinių kvėpavimo takų infekcijų požymių (karščiuojantys, sloguojantys, kosintys).

Prioritetas teikiamas nuotoliniam paslaugų teikimui, o naujus klientus registruotis prašome tik internetu www.uzt.lt, paspaudus nuorodą Registracija Užimtumo tarnyboje (per Elektroninės valdžios vartus)“, – komentavo Užimtumo tarnybos atstovė spaudai.

Išvados: remiantis pateikta informacija, „Melo detektorius“ socialiniuose tinkluose pasirodžiusią informaciją apie tai, kad nepasiskiepiję nuo COVID-19 asmenys nuo rugpjūčio 2 d. nebegalės gauti nedarbo išmokos vertina kaip melagingą. Užimtumo tarnybos teikiamos paslaugos nepriklauso nuo to, ar asmuo pasiskiepijęs, ar ne.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (15)