R. W. Malone yra virusologas ir imunologas. Devintajame dešimtmetyje jis tyrinėjo iRNR technologiją. Dabar R. W. Malone tikina, kad yra iRNR vakcinų išradėjas, tačiau tai – melas. iRNR vakcinų kūrėjais laikomi Katalin Karikó ar Derrick Rossi, bei tūkstančiai mokslininkų visame pasaulyje, kurie dešimtmečius tyrė šią technologiją. Taigi šis mokslininkas prisidėjo prie technologijos kūrimo, bet tikrai nėra išradėjas.

Pandemijos pradžioje R. W. Malone ieškojo vaistų, kurie padėtų išgydyti COVID-19. Tačiau didesnių rezultatų nepasiekė. Tada pradėjo skleisti melagienas, ir dėl to yra dažnai kritikuojamas. Jis dažnai viešai išsako jokiais moksliniais duomenimis neparemtų teiginių – pavyzdžiui, kad skiepai apsunkina COVID-19 ligos eigą, bet yra priešingai: skiepai kaip tik padeda išvengti sunkios ligos formos.

Vaizdo įraše, kurį ir išsivertė laisvaslaikrastis.lt, R. W. Malone teigia, kad COVID-19 skiepai itin pavojingi vaikams. Jis meluoja, kad skiepai negrįžtamai žaloja vaikų smegenis, reprodukcinę sistemą, širdį.

Daugiau nei 99 proc. vaikų tai nebus jokio poveikio jų širdžiai. Tačiau sveikatos apsaugos specialistai stebi labai retą širdies uždegimą, žinomą kaip miokarditas, pasireiškimą po vakcinacijos. Šio įtariamo imuninio atsako simptomai paprastai būna lengvi, gydomi ibuprofenu ir praeina po poros dienų. COVID-19 liga šį uždegimą sukelia daug dažniau nei vakcina.

Taip pat nėra absoliučiai jokių įrodymų, kad skiepai vaikams ar suaugusiems sukelia nevaisingumą. Ši melagiena kilo iš gando, kad vakcina „išmokys“ organizmą atakuoti placentos baltymą, tačiau iš tikrųjų vakcina moko organizmą atakuoti visiškai kitokį ir skirtingą baltymą, neturintį nieko bendro su vakcina. Jei toks teiginys būtų teisingas, ir persirgę COVID-19 liga taptų nevaisingais.

Kalbant apie vaikų smegenis, R. W. Malone taip pat nepateikia jokių duomenų. Yra vienas tyrimas, kuriame atrasta nežymi rizika po vakcinacijos susirgti reta neurologine liga (tačiau tyrime tirti suaugę, ne vaikai) – Guillain-Barre sindromu. Tačiau vėlgi – persirgus COVID-19 šį neurologinį sutrikimą gauti daug daugiau šansų nei po vakcinacijos.

Taigi, R. W. Malone pareiškimai dar kartą parodo, kad ir mokslininkai skleidžia melagienas. Todėl visus šaltinius pandemijos metu reikėtų vertinti itin atsargiai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Dalintis
Nuomonės