Teiginiai


Įraše paminėta, kad vaikas paimtas iš šeimos, nes tėvai nepalaiko LGBT.

Verdiktas


Melas. Tėvų religinės ir politinės pažiūros nėra teisinė priežastis atimt vaikus iš tėvų globos. Brėmerhafeno policija kartu su Vokietijos jaunimo gerovės tarnyba paima vaikus iš tėvų globos įtarus smurtą arba vaiko nepriežiūrą.

Melo detektoriaus komentaras


Socialiniuose tinkluose, dar balandžio pabaigoje, pradėjo sklisti Jaunimo gerovės tarnybos ir Brėmerhafeno policijos bendros operacijos vaizdo įrašas, kuriame atimami du vaikai iš musulmonų šeimos. Kaip teigiama policijos pranešime spaudai, socialinių tinklų komentatoriai skleidžia melagingą informaciją apie tikrąsias operacijos priežastis, neva dėl to, kad tėvai nepalaiko LGBT (čia). Vaiko atėmimas iš tėvų yra paskutinė priemonė, kurią taiko tarnybos ir tėvų religinės ar politinės pažiūros tam neturi įtakos.

Klaidinanti žinutė

„Roya News“ pranešė, kad atliekamas tyrimas dėl galimo smurto prieš vaiką, todėl siekiant apsaugoti šeimą ir vaikus, Brėmerhafeno policija nepateikė papildomų paaiškinimų dėl šios operacijos (čia). Pažymėtina, kad pagal Vokietijos įstatymus, jei pateikiamas skundas dėl smurto, tarnybos gali iš karto įsitrauki užtikrinti vaiko saugumą (čia).

Jeigu nėra įtariamas aiškus pavojus vaiko sveikatai, o verčiau gerovei, Jaunimo gerovės tarnyba turi teisinę pareigą užmegzti ryšį su šeima ir vaiku. Tėvai turi teisę patys priimti sprendimus su vaiku susijusiais klausimais ir priimti arba atsisakyti Jaunimo gerovės tarnybos pagalbos, jeigu jie žada pagerinti vaiko gyvenimo sąlygas.

Kai tėvai atsisako priimti pagalbą vaikui ir toliau tinkamai nesirūpina juo, Jaunimo gerovės tarnybai gali kreiptis į šeimos teismą. Šeimos teismas pirmiausia surengs asmeninius pokalbius su tėvais, kad surastų abiem pusėms priimtiną sprendimą dėl vaiko ir bandys motyvuoti tėvus priimti pagalbą. Jeigu ir tokiais atvejais tėvai atsisako padėti vaikui, tik tokiu atveju įsitraukia tarnybos atimti vaiko globą iš tėvų.

Tačiau net ir netekus vaiko, tėvai yra toliau skatinami susitikti su vaikais. Pagerėjus situacijai vaikas gali grįžti pas savo tėvus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją