Teiginiai

Vakcinos „Johnson & Johnson“ vadovo dukra staiga mirė po to, kai buvo priversta vartoti skiepą, kurį jos tėvas padėjo gaminti (ČIA).

Verdiktas

Melas. 10-metės Kelsey Corinne Morand šeima pranešė, kad mergaitė patyrė mirtiną smegenų traumą. Mergaitės tėvas Michael Morand nėra „Johnson & Johnson“ vadovas, o tik vienas iš direktorių, o vaikai JAV net neskiepijami šio gamintojo vakcina.

Melo detektoriaus komentaras

K. Morand atminimui skirtame lėšų rinkimo pranešime jos šeima nurodė, kad šiemet liepos 3 d. „netikėtai mirė mūsų 10 metų dukra Kelsey Morand“. Ji liepos 1 dieną patyrė smegenų traumą, kurią sukėlė priepuolis, ir po jos mergaitė nebeatsigavo. Šiame pranešime nė žodžiu neužsimenama, kad mergaitei būtų suleista COVID-19 ar kokia kita vakcina.

Šios šeimos draugė Claire Ho-Ehsani socialiniame tinkle „Facebook“ liepos 2 dieną visus savo pažįstamus ragino pasimelsti už K. Morand, nes „Kelsey atsidūrė vaikų intensyviosios terapijos skyriuje po vakar įvykusio ekstremalaus priepuolio“.

Net jei mergaitė ir būtų paskiepyta COVID-19 vakcina anksčiau ar prieš nelaimė, tai nebūtų „Johnson & Johnson“ gamintojo skiepas, nes šio gamintojo vakcinomis vaikai Amerikoje nėra skiepijami.

Pati bendrovė 2021 metų balandį pranešė, kad antros fazės klinikinį COVID-19 vakcinos kandidato tyrimą ir į jį įtraukė paauglius nuo 12 iki 17 metų. Kitaip tariant, neįmanoma, kad 10-metė mergaitė Amerikoje būtų paskiepyta „Johnson & Johnson“ gamintojo vakcina.

JAV maisto ir vaistų administracija nuo šių metų birželio 1-osios išvis atšaukė „Johnson & Johnson“ vakcinos naudojimą, nes sumažėjo paklausa. Prašymą atšaukti skubų leidimą naudoti „Johnson & Johnson“ COVID-19 vakcinas pateikė pati bendrovė.

Ji informavo FDA, kad Vyriausybės nupirktų vakcinų galiojimo laikas baigėsi, JAV nėra šio produkto paklausos, o bendrovė „neketina atnaujinti šios vakcinos padermės sudėties, kad būtų galima skiepyti nuo naujų koronaviruso atmainų“.

Kelsey Corinne Morand tėvas Michael Morand nėra bendrovės „Johnson & Johnson“ vadovas. Jis yra grupės produktų direktorius ir vadovauja ypač retų ligų genų terapijos strategijoms, susijusioms su patekimo į rinką ir klientų patirties strategijomis.

Tiesa, M. Morand nuo 2021 kovo iki pernai gegužės bendrovėje dirbo Kanalo strategijos direktoriumi, o viena jo atsakomybės sričių buvo COVID-19 vakcinos įvedimas į rinką.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją