Teiginiai

Karalius Čarlzas ir jo artimi draugai išprievartavo šimtus vaikų.

Verdiktas

Melas. Nėra jokių įrodymų, jokių aukų ar liudytojų pasakojimų, kad karalius Čarlzas ir jo artimi draugai išžagino kokį nors vaiką.

Melo detektoriaus komentaras

Neva sensacingą žinią apie karalių pirmasis paskelbė portalas „The People's Voice“ (čia), kurį nepriklausomos žiniasklaidos analizės svetainė „Media Bias/Fact Check“ yra įvertinusi kaip abejotiną šaltinį. Ši svetainė neturi jokio patikimumo dėl įprasto netikrų naujienų skelbimo (čia).

„People's Voice“ rėmėsi „Išlaisvintų vaikų balso“ (čia) straipsniu, tačiau net ir jame nepateikiama jokių realių įrodymų, kad karalius Čarlzas prievartavo vaikus, juo labiau „šimtus vaikų“ su savo artimais draugais.

Kitaip tariant, nėra jokių aukų ar liudytojų įrodymų ar liudijimų, kad karalius Čarlzas ir jo artimi draugai išžagino bet kurį vaiką ar vaikus.

Minėtame melagingame straipsnyje nurodoma, kad buvo prievartaujami Aldenhamo mokyklos moksleiviai. Karalius Čarlzas niekada nelankė Aldenhamo mokyklos ir niekada nedalyvavo mokyklos valdyme (čia).

Vienintelė sąsaja ta, kad prieš 12 metų jis buvo susitikęs su kariūnais iš Aldenhamo mokyklos (čia).

Žvelgiant į karaliaus Čarlzo biografija, nekyla abejonių, kad jis yra tradicinės orientacijos vyras. Jaunystėje Čarlzas buvo meiliai susijęs su daugybe moterų. Jo draugės buvo Georgiana Russell, sero Johno Russello , kuris buvo Didžiosios Britanijos ambasadorius Ispanijoje, dukra; Ledi Jane Wellesley , 8-ojo Velingtono hercogo dukra; Davina Sheffield; ledi Sarah Spencer; ir Camilla Shand, kuri vėliau tapo jo antrąja žmona (čia).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją