Teiginiai

Platinamas vaizdo įrašas apie laboratorijoje užaugintą žmogieną su prierašu [kalba netaisyta, – aut. past.]: „JK dabar reklamuoja laboratorijoje užaugintą žmonių mėsą kaip būdą išspręsti pragyvenimo išlaidų krizę. Dabar jie nori mus paversti kanibalais!“

Verdiktas

Melas. Vaizdo siužetas paimtas iš satyrinės kanalo „Channel 4“ laidos, kurioje pašiepiamai sukurta netikra dokumentika apie laboratorijoje užaugintą žmogieną.

Melo detektoriaus komentaras

Satyrinė ištrauka iš laidos „Gregg Wallace: The British Miracle Meat“ platinama socialiniuose tinkluose ne tik Lietuvoje. Vaizdo įrašas „Facebook“ su lietuvišku prierašu jau peržiūrėtas porą tūkstančių kartų.

Klaidinanti žinutė

Melagienai pradėjus plisti pasaulyje, „Channel 4“ atstovai liepos 25 d. patvirtino, kad laida – satyrinė. Jos metu laidos vedėjas Greg Wallace lankosi neegzistuojančioje žmogienos gamykloje „Good Harvest“.

Laidos eigoje taip pat leidžiama suprasti, kad tai – satyrinis projektas. Tos laidos vietos melagienų kanalose platinamame video, žinoma, nėra. Iškarpa naudojama kaip tikra, žmonės gąsdinami, kad jau reklamuojamas dirbtinės žmogienos valgymas.

„Channel 4“ turi ilgą ir turtingą satyros istoriją ir dažnai naudojo humorą, kaip prieinamą būdą pabrėžti svarbiausias visuomenės problemas“, – teigė kanalo atstovai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją